Acest tort de ciocolata, nu numai ca arata spectaculos dar este si foarte bun. Se potriveste sa il pregatim in zile mai speciale sau, daca ai un blog despre mancare si gatesti des, se poate face chiar in timpul saptamanii. Glazura de ciocolata de pe deasupra face ca tortul sa arate atit de imbietor. Bineinteles, nu este deloc greu de preparat.

Ingrediente:
  • 250 g unt
  • 300 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 oua
  • 300 g ciocolata neagra

Pentru glazura si crema:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml smantana lichida pentru desert sau crema de branza fina

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 160 C sau pe treapta 3 pentru cuptorul pe gaz. Unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 20 cm. Folosind mixerul, amesteca untul cu zaharul pana cand sunt cremoase.

Intr-un alt vas bate cele 5 oua si adauga pe rind faina. La sfarsit pune si praful de copt (stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie). Topeste ciocolata amaruie in baie de abur. Apoi amesteca crema din unt cu cea din oua si adauga si ciocolata.

Toarna compozitia in tava si lasa la copt timp de 1 ora si 30 min. Cand este gata blatul trebuie sa fie crescut si cu o crusta mai inchisa la culoare.

Dupa ce e gata, lasa-l la racit si pe urma taie blatul pe orizontala in 2 parti.

Dupa ce s-a racit complet, prepara crema pentru tort. Topeste in baie de abur 200 g cicolata neagra si dupa ce s-a racit putin adauga 200 ml smantana sau crema de branza. Umple tortul cu o parte din crema, iar restul toarn-o pe deasupra. Lasa tortul sa stea cel putin 30 min. inainte de a-l servi.




Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~



Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Marchizul_ingerilor1

    Marchizul_ingerilor1 (Maestru bucatar) , 26 decembrie 2010

    deosebita,la fel de fascinanta ca si tine

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

    Un tort minunat din toate punctele de vedere... Ornarea putin dezordonata ii da un farmec aparte tortuletului...Si eu folosesc adesea acest stil si chiar sunt incantata de rezultate,asa ca felicitari...

  • Fara foto

    cookaholic (Maestru bucatar) , 21 septembrie 2010

    De unde si pana unde deplorabil? Daca nu are moturi kitschioase de frisca e deplorabil? Eu una l-as devora aici si acum! Dar na, fiecare cu preferintele sale

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

    Ador ciocolata si prajiturile cu ciocolata...

  • Articook

    Reteta (Maestru bucatar) , 14 septembrie 2010

    ...:) ma amuz

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

    De gustos, este gustos, dar arata deplorabil.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

    Cred ca e un deliciu