Tort de ciocolata

Acest tort de ciocolata, nu numai ca arata spectaculos dar este si foarte bun. Se potriveste sa il pregatim in zile mai speciale sau, daca ai un blog despre mancare si gatesti des, se poate face chiar in timpul saptamanii. Glazura de ciocolata de pe deasupra face ca tortul sa arate atit de imbietor. Bineinteles, nu este deloc greu de preparat.

Tort de ciocolata

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 300 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 oua
  • 300 g ciocolata neagra

Pentru glazura si crema:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml smantana lichida pentru desert sau crema de branza fina

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 160 C sau pe treapta 3 pentru cuptorul pe gaz. Unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 20 cm. Folosind mixerul, amesteca untul cu zaharul pana cand sunt cremoase.

Intr-un alt vas bate cele 5 oua si adauga pe rind faina. La sfarsit pune si praful de copt (stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie). Topeste ciocolata amaruie in baie de abur. Apoi amesteca crema din unt cu cea din oua si adauga si ciocolata.

Toarna compozitia in tava si lasa la copt timp de 1 ora si 30 min. Cand este gata blatul trebuie sa fie crescut si cu o crusta mai inchisa la culoare.

Dupa ce e gata, lasa-l la racit si pe urma taie blatul pe orizontala in 2 parti.

Dupa ce s-a racit complet, prepara crema pentru tort. Topeste in baie de abur 200 g cicolata neagra si dupa ce s-a racit putin adauga 200 ml smantana sau crema de branza. Umple tortul cu o parte din crema, iar restul toarn-o pe deasupra. Lasa tortul sa stea cel putin 30 min. inainte de a-l servi.

~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise