10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre struguri

Inca din antichitate, strugurii au fost considerati a fi hrana zeilor si au fost extrem de apreciati atat pentru gustul lor, cat si pentru efectele benefice pe care le au asupra organismului.  Si in prezent strugurii se numara printre cele mai apreciate si consumate fructe.  Deci, poate n-ar fi rau sa descoperi cateva lucruri interesante si pe care, probabil, nu le stiai despre struguri:

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre struguri

1. Strugurii au fost cultivati pentru prima oara in urma cu peste 8000 de ani, pe teritoriul unde astazi se afla Georgia.

2. Consumul de struguri este recomandat persoanelor care sufera de astm, migrene, indigestii, boli ale rinichilor si oboseala. De asemenea, strugurii previn degradarea muschilor si aparitia cataractei.

3. O vita de vie poate atinge lungimea de 15 metri, poate produce in jur de 40 de ciorchini, iar fiecare ciorchine contine in jur de 75 de boabe.

4. Oamenii au inceput sa faca vin din struguri inca din anul 5000 i.Hr.

5. Nu este recomandat sa mananci prea multi struguri deoarece consumati in cantitati mari acestia au un efect laxativ.

6. De asemenea, consumul de struguri previne infarctul, deoarece creste nivelul de acid nitric din sange, care dizolva cheagurile de sange.

7. Strugurii sunt foarte dulci si ingrasa, nefiind recomandati intr-o cura de slabire. Un kilogram de struguri echivaleaza ca si valoare nutritiva cu 1,5 kg de mere, 2 kg de piersici sau 3 kg de potocale.

8. Industria cultivarii strugurilor este cea mai mare industrie alimentara din lume.

9. Pentru a obtine o sticla de vin (de 750 ml) este necesara o cantitate de 1,13 kg de struguri.

10. In medie, o persoana consuma 3,6 kg de struguri pe an.

Sursa foto: healthyfig.com

Surse articol: en.wikipedia.org, topfoodfacts.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise