3 reguli de respectat la micul dejun pentru o silueta de vis

Sezonul cald este, din pacate, si sezonul dietelor; multi dintre noi isi doresc sa dea jos cateva kilograme pentru a fi in cea mai buna forma pentru vacanta. Iar una dintre cele mai bune metode de a da jos kilogramele in plus este sa avem in fiecare zi un mic dejun sanatos.  

3 reguli de respectat la micul dejun pentru o silueta de vis

Ti-am captat atentia? Ei bine, atunci iata care sunt cele 3 reguli de la micul dejun pe care trebuie sa le respecti:
1. Mananca devreme

Studiile au aratat ca micul dejun ne ajuta sa avem un metabolism mai rapid, asadar este indicat sa nu mancam mai tarziu de o ora de la momentul in care ne trezim, pentru a putea beneficia din plin de potentialul organismului nostru de a arde caloriile. De asemenea, mancatul imediat dupa ce te trezesti te ajuta sa fii satul pentru mai multa vreme. Daca nu puteti manca dimineata, puteti opta pentru un smoothie hranitor.

2. Adauga proteine

Un mic dejun bogat in proteine (ia in considerare ouale si iaurtul grecesc) iti mentine senzatia de satietate pentru mai mult timp, ajutandu-te sa mananci mai putin si sa scazi in greutate. Exista chiar si un studiu care a demonstrat ca femeile care mananca oua la micul dejun slabesc de doua ori mai mult decat cele care consuma covrigi la prima ora a zilei. Proteinele din oua ne ajuta in lupta impotriva foamei, ajutandu-ne sa consumam mai putine calorii pe durata zilei. De asemenea, ouale ne ajuta sa avem mai multa energie.

3. Nu uita de banane!

O banana la micul dejun contribuie la combaterea foamei si ajuta la arderea caloriilor. O combinatie ideala pentru micul dejun este cea de banane si fulgi de ovaz.

Sursa articol: www.news.health.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise