Nu cu mult timp in urma, carbohidratii erau considerati a fi baza planului de alimentatie zilnic. Ulterior, carbohidratii au inceput sa fie drept un principal factor al ingrasarii, dar in realitate, nu sunt atat de rai.
 
Carbohidratii pe care trebuie sa ii evitam sunt fie cei procesati, care au nutrientii eliminati in timpul operatiei, sau cei simpli, care nu au niciun fel de nutrienti.  Carbohidratii potriviti cresc nivelul de energie si pastreaza nivelul zaharului din sange la valori normale. O felie de paine alba contine, de regula 13,6 grame de carbohidrati. Dar urmatoarele cinci alimente au o doza mult mai ridicata, drept dovada ca nu trebuie sa le evitati de-a dreptul!
 
O cana de naut contine 35 de grame de carbohidrati. De asemenea, nautul este slab in calorii (doar 210 o cana) si ofera 11 grame de proteine si 10 de fibre.

Despre laptele de soia probabil ca  nu credeati ca este bogat in carbohidrati. Totusi, este derivat din boabele de soia care au, la randul lor, multi carbohidrati. O cana de lapte de soia are 15 grame de carbohidrati, opt de proteine, patru de grasimi si doar 131 calorii.
 
Credeti sau nu, dar un mar contine pana la 27 de grame de carbohidrati. In plus, are 5 grame de fibra, 114 calorii si 1,5 grame de grasimi.
 
Doar un sfert de cana de stafide are 33 de grame de carbohidrati, de doua ori mai mult decat o felie de paine! Totusi, nu ai niciun motiv sa renunti la ele: au 123 calorii, 1,5 grame de fibra si 309 miligrame de potasiu.
 
Un cartof dulce contine 24 grame de carbohidrati, 105 calorii si cantitati decente de vitamina A si potasiu. Dulcele natural il face perfect pentru o gustare!

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 5 comentarii
 • Viorica Botea, 09 februarie 2015

  asa o fi

 • Ioana Miron, 26 mai 2014

  tot ce trebuie sa faci cu adevarat este sa mancam mai putin intr-un cuvint vointa cine-i gras maninca dar nu poate sa recunoasca

 • Andreea Cristoaica, 23 mai 2014

  t

 • Marieta Pall, 22 mai 2014

  multumesc,astea trebuiesc stiute.

 • Marian Ungureanu, 21 mai 2014

  aici aveti foarte mare dreptate eu consum mai tot timpul stafide smochine prune uscate curmale si altele