Urzicile se numara printre cele mai sanatoase verdeturi de sezon. Le gasim atat in piete, cat si in hipermarketuri sau chiar... paduri. Desigur, daca avem una in apropiere. Daca sunt gatite corespunzator, urzicile pot fi cu adevarat delicioase. Merg de minune cu o portie de mamaliguta sau de orez si sunt numai bune de consumat in postul Pastelui. Foarte bune sunt si ceaiurile, extractele sau tincturile de urzica. Urzicile sunt pline de nutrienti si aduc o multime de beneficii organismului. Iata cateva dintre acestea.
 
1. Trateaza anemia sau o previn. La fel ca spanacul, urzicile sunt foarte bogate in fier. De aceea, sunt recomandate persoanelor care au o deficienta de fier sau care tind sa fie anemice. In perioada primaverii, putem consuma chiar si 3-4 portii de mancare de urzici pe saptamana pentru a beneficia din plin de benficiile sale.
 
2. Ideale pentru femei. Urzicile sunt recomandate si in cazul femeilor care abia au dat nastere unui copil deoarece stimuleaza lactatia. In plus, aceste verdeturi produc estrogen si sunt numai bune pentru femeile care se lupta cu simptomele neplacute ale menopauzei.
 
3. Amelioreaza simptomele reumatismului. Persoanele afectate de afectiuni precum reumatismul ori artrita pot consuma saptamanal cateva portii de urzici gatite pentru ca durerile si celelalte simptome sa fie ameliorate. De asemenea, este indicat ca persoanele cu pricina sa consume frecvent si ceai de urzica.
 
4. Perfecte pentru ingrijirea tenului si a podoabei capilare. Ceaiul de urzica este numai bun pentru clatirea parului dupa ce acesta a fost spalat. Acest ceai regenereaza firul de par si intensifica nuanta naturala a podoabei capilare. In plus, daca este folosit cu regularitate, te scapa de matreata si actioneaza precum un balsam. Ceaiul de urzica poate fi aplicat si pe ten, cu ajutorul unui disc de bumbac, pentru a ameliora efectele acneei sau a rosetei.
 
5. Te scapa de problemele de stomac. Urzicile sunt foarte eficiente cand vine vorba de tratarea diferitelor afectiuni stomacului. Atat refluxul gastroesofagian, cat si balonarea sau senzatia de arsuri la stomac pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului de urzica. Consumati cel putin 2-3 cani de ceai pe zi pentru ca acesta sa-si faca efectul.
 
O multime de retete delicioase cu urzici gasiti chiar aici.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Luminita Ciuguianu, 30 martie 2014

    si noi am mincat urzici

  • Fara foto

    Flory Florentyna, 26 martie 2014

    sunt forte bune cu maioneza si usturoi fara prajeala

  • Fara foto

    Solomon Solo, 20 martie 2014

    si noi am mincat urzici

  • Fara foto

    Livia Oncu, 20 martie 2014

    foarte bune!!!

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 20 martie 2014

    Este o perioada in care trebuie sa mancam multa clorofila,si aici pe primul loc sunt urzicile,stevia,loboda,spanacul,macrisuletc.Combinatile cu ce va plac,carne ,oua sau asa pur si simplu,dar consumatile.

  • Fara foto

    Nicoleta Isbasa, 20 martie 2014

    i-al dracu omu' ca nu consuma si verzituri, mai repede la medicamente :)

  • Fara foto

    Neacsu Gina, 19 martie 2014

    si noi am mincat urzici

  • Fara foto

    Mihai Moldovan, 19 martie 2014

    f.b

  • Fara foto

    Viorica Florian, 19 martie 2014

    da io am incercat si pentru par si si sa faci verze cu mamaliga mmmm !

  • Fara foto

    Mandrec Daniela, 18 martie 2014

    si noi am mincat urzici

  • Fara foto

    Luminita Oproiu, 18 martie 2014

    si noi am mincat urzici

  • Fara foto

    Neacsu Gina, 18 martie 2014

    Am folosit si eu urzici atat pentru prepararea unor mancaruri,cat si pentru par. Ceaiurile fac intradevar minuni.

  • Fara foto

    Dorina Ana Lazar, 18 martie 2014

    Urzicile un remediu la indemana.....