1. Trateaza anemia sau o previn. La fel ca spanacul, urzicile sunt foarte bogate in fier. De aceea, sunt recomandate persoanelor care au o deficienta de fier sau care tind sa fie anemice. In perioada primaverii, putem consuma chiar si 3-4 portii de mancare de urzici pe saptamana pentru a beneficia din plin de benficiile sale.
2. Ideale pentru femei. Urzicile sunt recomandate si in cazul femeilor care abia au dat nastere unui copil deoarece stimuleaza lactatia. In plus, aceste verdeturi produc estrogen si sunt numai bune pentru femeile care se lupta cu simptomele neplacute ale menopauzei.
3. Amelioreaza simptomele reumatismului. Persoanele afectate de afectiuni precum reumatismul ori artrita pot consuma saptamanal cateva portii de urzici gatite pentru ca durerile si celelalte simptome sa fie ameliorate. De asemenea, este indicat ca persoanele cu pricina sa consume frecvent si ceai de urzica.
4. Perfecte pentru ingrijirea tenului si a podoabei capilare. Ceaiul de urzica este numai bun pentru clatirea parului dupa ce acesta a fost spalat. Acest ceai regenereaza firul de par si intensifica nuanta naturala a podoabei capilare. In plus, daca este folosit cu regularitate, te scapa de matreata si actioneaza precum un balsam. Ceaiul de urzica poate fi aplicat si pe ten, cu ajutorul unui disc de bumbac, pentru a ameliora efectele acneei sau a rosetei.
5. Te scapa de problemele de stomac. Urzicile sunt foarte eficiente cand vine vorba de tratarea diferitelor afectiuni stomacului. Atat refluxul gastroesofagian, cat si balonarea sau senzatia de arsuri la stomac pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului de urzica. Consumati cel putin 2-3 cani de ceai pe zi pentru ca acesta sa-si faca efectul.
O multime de retete delicioase cu urzici gasiti chiar aici.
Comentarii
Adaugă comentariu