5 alternative mai sanatoase pentru zaharul alb

La tot pasul auzim in jurul nostru motivele pentru care nu este sanatos sa consumam zahar alb si despre toate efectele negative pe care acesta le are asupra organismului uman. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca inlocuirea zaharului alb din dietele noastre poate suna chiar infricosator. Tocmai de aceea, va vom prezenta astazi 5 alternative mult mai sanatoase pentru consumul de zahar alb:

5 alternative mai sanatoase pentru zaharul alb

1. Zahar Turbinado

Numele acestui tip de zahar vine de la turbinele folosite pentru procesarea lui. Acesta este partial procesat pentru indepartarea unor melase aflate la suprafata, avand un gust mai putin intens decat zaharul alb. Este mai putin fin ca zaharul obisnuit, are o culoare bruna si este folosit mai ales in pregatirea bauturilor, cu toate ca poate fi folosit si in retete.
2. Zahar Muscovado

Numit si zaharul Barbados, acest tip de zahar este unul nerafinat, obtinut din trestie de zahar, cu o puternica aroma de melasa. Are o textura umeda si lipicioasa si poate fi folosit ca inlocuitor pentru zaharul brun.

3. Zahar de cocos

Zaharul de cocos este obtinut din seva florilor cocotierului, fiind un zahar complet natural. Compus in mare parte din sucroza, zaharul de cocos are o aroma de caramel inconfundabila. Este foarte putin prelucrat, acesta fiind si motivul pentru care in Occident este folosit adesea ca inlocuitor pentru zaharul alb si brun.
4. Sirop de artar

Siropul de artar nu este la fel de dulce precum mierea sau siropul de agave, insa este mult mai dulce decat zaharul alb. Este sarac in calorii si reprezinta o sursa importanta de mangan si zinc.
Neavand suficient zahar in compozitie pentru a se conserva, siropul de artar trebuie depozitat in frigider imediat dupa ce a fost desfacut.
5. Mierea

Proprietatile benefice pe care mierea le aduce organismului sunt binecunoscute de multa vreme. Contine o varietate de vitaminte, minerale si antioxidanti si are proprietati antiseptice si energizante.
Fiind mai dulce decat zaharul, cantitatea de miere folosita trebuie sa fie mai mica. Daca o folositi pentru prajituri, trebuie sa fiti cu ochii pe cuptor, caci mierea micsoreaza timpul de coacere al prajiturilor.
Sursa articol: www.food52.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise