La tot pasul auzim in jurul nostru motivele pentru care nu este sanatos sa consumam zahar alb si despre toate efectele negative pe care acesta le are asupra organismului uman. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca inlocuirea zaharului alb din dietele noastre poate suna chiar infricosator. Tocmai de aceea, va vom prezenta astazi 5 alternative mult mai sanatoase pentru consumul de zahar alb:
 
1. Zahar Turbinado
 
Numele acestui tip de zahar vine de la turbinele folosite pentru procesarea lui. Acesta este partial procesat pentru indepartarea unor melase aflate la suprafata, avand un gust mai putin intens decat zaharul alb. Este mai putin fin ca zaharul obisnuit, are o culoare bruna si este folosit mai ales in pregatirea bauturilor, cu toate ca poate fi folosit si in retete.
 
2. Zahar Muscovado 
 
Numit si zaharul  Barbados, acest tip de zahar este unul nerafinat, obtinut din trestie de zahar, cu o puternica aroma de melasa. Are o textura umeda si lipicioasa si poate fi folosit ca inlocuitor pentru zaharul brun.

 3. Zahar de cocos
 
Zaharul de cocos este obtinut din seva florilor cocotierului, fiind un zahar complet natural. Compus in mare parte din sucroza, zaharul de cocos are o aroma de caramel inconfundabila. Este foarte putin prelucrat, acesta fiind si motivul pentru care in Occident este folosit adesea ca inlocuitor pentru zaharul alb si brun.
 
4. Sirop de artar
 
Siropul de artar nu este la fel de dulce precum mierea sau siropul de agave, insa este mult mai dulce decat zaharul alb. Este sarac in calorii si reprezinta o sursa importanta de mangan si zinc.
Neavand suficient zahar in compozitie pentru a se conserva, siropul de artar trebuie depozitat in frigider imediat dupa ce a fost desfacut.
 
5. Mierea
 
Proprietatile benefice pe care mierea le aduce organismului sunt binecunoscute de multa vreme. Contine o varietate de vitaminte, minerale si antioxidanti si are proprietati antiseptice si energizante.
Fiind mai dulce decat zaharul, cantitatea de miere folosita trebuie sa fie mai mica. Daca o folositi pentru prajituri, trebuie sa fiti cu ochii pe cuptor, caci mierea micsoreaza timpul de coacere al prajiturilor.
 
Sursa articol: www.food52.com
 
Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Merlusca Elena, 16 aprilie 2015

    indulcitor din stevie, fff bun