5 motive sa bei vin rosu in fiecare zi

Credeti sau nu, vinul rosu are mai multi antioxidanti decat multe dintre alimentele pe care le consumati in mod regulat. In timp ce prietenii vostri isi investesc salariile in produse bio si sucuri cu multivitamine, voi va puteti relaxa intr-un fotoliu, consumand in liniste un pahar de vin rosu pentru ca, dupa cum s-a dovedit in nenumarate randuri, acesta va poate ajuta sa ramaneti tineri mai mult timp. Iata ce beneficii are vinul rosu si cum trebuie sa il consumati pentru a profita din plin de ele.  

5 motive sa bei vin rosu in fiecare zi

1. Vinul rosu imbunatateste sanatatea inimii. Vinul rosu contine resveratrol, un antioxidant puternic care iti protejeaza inima si arterele de efectele nocive ale grasimilor saturate din dieta ta. In plus, flavonoidele previn aparitia bolilor de inima, iar alcoolul din vinul rosu poate creste nivelul colesterolului "bun" din sange (HDL). Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, consuma un pahar de vin rosu pe zi.
2. Poate preveni pierderea partiala a auzului, cauzata de zgomotele puternice la care suntem expusi zi de zi. Daca iti place sa asculti muzica la maximum, poate ca ar fi bine sa tii cont de acest sfat. Resveratrolul din vin poate actiona precum un protector al sistemului auditiv. Asadar, te poti intinde linistit in pat, savurand un pahar de vin in timp ce asculti piesa preferata.
3. Protejeaza pielea. Vinul rosu previne imbatranirea prematura a pielii, lupta impotriva radicalilor liberi si creste elasticitatea pielii. De aceea, aceasta bautura este folosita atat in industria cosmestica, cat si pentru ingrijirea tenului acasa. El poate fi folosit fara probleme in mastile pentru ten.
4. Regleaza nivelul glicemiei. Vinul rosu contine substante care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, astfel ca acesta este recomandat si diabeticilor. Desigur, nici ei nu trebuie sa consume mai mult de un pahar pe zi. Consumul in exces poate avea efectul opus si poate pune in pericol sanatatea.
5. Imbunatateste sanatatea dintilor. Pentru dinti perfecti, nu uita sa consumi un pahar de vin in fiecare zi. Se pare ca acesta intareste smaltul, astfel ca dintii sunt protejati de aparitia cariilor, dar si de inmultirea bacteriilor din cavitatea bucala. In plus, polifenolii din vinul rosu ajuta la ameliorarea inflamatiei gingiilor si poate preveni aparitia gingivita si parodontoza.
Asadar, nu uitati sa consumati vin rosu cu moderatie pentru a beneficia din plin de toate efectele sale pozitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise