68 la suta dintre romani isi doresc produse fara aditivi

Potrivit unui studiu realizat de Scandia Sibiu pe tema obiceiurilor alimentare, 74% dintre români sunt preocupați de dietă și de propria greutate. O simplă căutare pe internet folosind cuvântul cheie „dietă” generează aproape 90.000.000 rezultate în 0.20 secunde. Mediatizarea unor rețete de succes privind alimentația echilibrată sau dietele recomandate pentru scăderea rapidă în greutate au fundamentat o preocupare crescândă a românilor față de greutatea ideală.

68 la suta dintre romani isi doresc produse fara aditivi

Studiul arată că 7 din 10 români citesc etichetele atunci când cumpără un produs nou lansat pentru piață. Printre informațiile verificate pe etichetă pe primul loc se află numărul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar și beneficiile pentru sănătate.

Mai mult de jumătate din românii intervievați sunt foarte preocupați de existența aditivilor alimentari în produsele existente la rafturi. La nivelul populației studiate nu este clară distincția între aditivii naturali, fără efecte negative asupra sănătății și cei artificiali, nerecomandați pentru o alimentație echilibrată. În consecință, 3 din 10 orășeni sunt de părere că toate E-urile dăunează grav sănătății în timp ce 4 din 10 orășeni înțeleg că există aditivi alimentari fără efecte negative asupra sănătății.

Persoanele din mediul urban dezaprobă adăugarea aditivilor pentru culoare sau aroma mai placute ori pentru a menține prospețimea produsului, dar tind să fie mai indulgenți cu aditivii adăugați pentru a reduce numărul de bacterii dăunătoare din alimente. Astfel, 50% dintre aceștia afirmă că adăugarea aditivilor pentru a reduce numărul de bacterii dăunătoare din anumite produse este un lucru bun în timp ce aproximativ trei sferturi resping includerea aditivilor pentru un aspect mai plăcut (78%) sau pentru potențarea aromei (74%).

Scandia Sibiu vine în întampinarea tendințelor românilor de a fi mai atenți la ce consumă cu o inovație: rețeta de pate-uri fără E-uri si alți aditivi. În ceea ce privește metoda de conservare aceasta este una tradițională: procedeul de sterilizare, fiind fierberea în abur a recipientului ermentic închis și este asemănătoare cu bain marie-ul, metoda folosită în gospodăriile românilor pentru gemuri sau conserve de toamnă.

Noile rețete care nu conțin niciun aditiv, E, colorant sau conservant, păstrează cu rigoare gustul de pate cu care Scandia Sibiu și-a obișnuit consumatorii.

Metodologie

Studiul a fost realizat de EXACTCC pentru Scandia Sibiu in perioada 23-24 iulie pe un esantion de 448 de respodenti cu educatie superioara, varste intre 25-45, rezidenti in orase cu mai mult de 50.000 de locuitori. Sondajul a fost lansat prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interview), respondentii fiind selectati aleatoriu din panelul EXACTCC de peste 20.000 de respondenti. Marja de eroare este de +/-4.6% la un nivel de incredere de 95%. Datele au fost ponderate prin metoda RIM (Ponderare proporţională iterativă) fiind asigurata reprezentativitatea esantionului pentru intreaga populatie cu acces la internet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise