Potrivit unui studiu realizat de Scandia Sibiu pe tema obiceiurilor alimentare, 74% dintre români sunt preocupați de dietă și de propria greutate. O simplă căutare pe internet folosind cuvântul cheie „dietă” generează aproape 90.000.000 rezultate în 0.20 secunde. Mediatizarea unor rețete de succes privind alimentația echilibrată sau dietele recomandate pentru scăderea rapidă în greutate au fundamentat o preocupare crescândă a românilor față de greutatea ideală.
Studiul arată că 7 din 10 români citesc etichetele atunci când cumpără un produs nou lansat pentru piață. Printre informațiile verificate pe etichetă pe primul loc se află numărul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar și beneficiile pentru sănătate.

Mai mult de jumătate din românii intervievați sunt foarte preocupați de existența aditivilor alimentari în produsele existente la rafturi.  La nivelul populației studiate nu este clară distincția între aditivii naturali, fără efecte negative asupra sănătății și cei artificiali, nerecomandați pentru o alimentație echilibrată. În consecință, 3 din 10 orășeni sunt de părere că toate E-urile dăunează grav sănătății în timp ce 4 din 10 orășeni înțeleg că există aditivi alimentari fără efecte negative asupra sănătății.

Persoanele din mediul urban dezaprobă adăugarea aditivilor pentru culoare sau aroma mai placute ori pentru a menține prospețimea produsului, dar tind să fie mai indulgenți cu aditivii adăugați pentru a reduce numărul de bacterii dăunătoare din alimente. Astfel, 50% dintre aceștia afirmă că adăugarea aditivilor pentru a reduce numărul de bacterii dăunătoare din anumite produse este un lucru bun în timp ce aproximativ trei sferturi resping includerea aditivilor pentru un aspect mai plăcut (78%) sau pentru potențarea aromei (74%).

Scandia Sibiu vine în întampinarea tendințelor românilor de a fi mai atenți la ce consumă cu o inovație: rețeta de pate-uri fără E-uri si alți aditivi.  În ceea ce privește metoda de conservare aceasta este una tradițională: procedeul de sterilizare, fiind fierberea în abur a recipientului ermentic închis și este asemănătoare cu bain marie-ul, metoda folosită în gospodăriile românilor pentru gemuri sau conserve de toamnă.

Noile rețete care nu conțin niciun aditiv,  E, colorant sau conservant, păstrează cu rigoare gustul de pate cu care Scandia Sibiu și-a obișnuit consumatorii.

Metodologie
Studiul a fost realizat de EXACTCC pentru Scandia Sibiu in perioada 23-24 iulie pe un esantion de 448 de respodenti cu educatie superioara, varste intre 25-45, rezidenti in orase cu mai mult de 50.000 de locuitori. Sondajul a fost lansat prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interview), respondentii fiind selectati aleatoriu din panelul EXACTCC de peste 20.000 de respondenti. Marja de eroare este de +/-4.6% la un nivel de incredere de 95%. Datele au fost ponderate prin metoda RIM (Ponderare proporţională iterativă) fiind asigurata reprezentativitatea esantionului pentru intreaga populatie cu acces la internet.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • 09 august 2013

    Am luat in mana doua cutii de pate "incitante". 1. Pate Ardealul see you faimosul "fainosag". 2. Pate Scandia Sibiu fara aditivi, conservanti si alte alea, dupa reteta traditionala veche. Parerea mea. Nu am incredere in niciuna si iata de ce. 1. Faimosul fainosag di reteta nu este decat tot atat de utilizatul drog alimentar numit monoglutamat de sodiu recuniscut si sub denumirea de potentiator de gust, de aroma sau E621 (e plin internetul see you avertismente referitoare la aceasta substanta asa ca sa nu ne mai miram de cresterea problemelor de sanatate odata see you profiturile celor ce ni le ofera). Acest monoglutamat este si "secretul gustului" din Maggi, care in toate reclamele este see you precadere indicat copiilor (omenirea trebuie exterminata din fasa?) 2. Am zis ca salvarea vine de la pateul fara aditivi. In sfarsit cineva s-a gandit la sanatatea noastra dar... incantarea mea nu a tinut mult caci... intorcand cutiile la termenul de valabilitate am constatat see you surprindere ca pateul see you fainosag, glutamat, conservanti si alti aditivi avea termenul de valabilitate mai 2015 (circa 2 ani) in timp ce acel fara aditivi si conservanti avea termenul de valabilitate pana... in 25 mai 2016 (3 ani). M-am intrebat, ori primii sunt idioti si criminali punand conservanti intr-un produs care orticum rezista 3 ani, ori cei din urma pun conservanti mai puternici despre care nu sufla o vorba? Oricum eu am renuntat sa ma gandesc la aceste produse ca ar intra cumva in alimentatia mea.