Soricii de porc sunt o delicatesa pe care romanii o consuma mult in aceasta perioada. Insa, nu de putine ori, s-a spus despre soricii de porc ca sunt bombe calorice, proteine de slaba calitate, fara valoare nutritiva si un aliment greu de digerat. Ei bine, se pare ca cei care prefera soricii nu mai trebuie sa-si faca griji, pentru ca un cunoscut nutritionist de la noi, Cristian Margarit, demonteaza toate aceste mituri.
In ceea ce priveste digerarea soricului, Margarit scrie:
"Pentru a digera acest tesut conjunctiv este, intr-adevar, nevoie de un aparat digestiv puternic. Asta inseamna dinti puternici, aciditate mare in stomac si apoi enzime proteolitice produse de pancreas. Deci la o persoana care mesteca bine, mananca soriciul pe burta goala si are un pancreas normal, digestia soriciului va fi buna."
"Din contra, dintr-un animal este probabil singurul tesut care merita mancat, pe langa anumite organe grase (creier, maduva, ficat).", mai scrie Margarit.
Sursa foto: carnedeperis.ro
Sursa articol: cristianmargarit.ro

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii