Soricii de porc sunt o delicatesa pe care romanii o consuma mult in aceasta perioada. Insa, nu de putine ori, s-a spus despre soricii de porc ca sunt bombe calorice, proteine de slaba calitate, fara valoare nutritiva si un aliment greu de digerat. Ei bine, se pare ca cei care prefera soricii nu mai trebuie sa-si faca griji, pentru ca un cunoscut nutritionist de la noi, Cristian Margarit, demonteaza toate aceste mituri.
In ceea ce priveste digerarea soricului, Margarit scrie:
"Pentru a digera acest tesut conjunctiv este, intr-adevar, nevoie de un aparat digestiv puternic. Asta inseamna dinti puternici, aciditate mare in stomac si apoi enzime proteolitice produse de pancreas. Deci la o persoana care mesteca bine, mananca soriciul pe burta goala si are un pancreas normal, digestia soriciului va fi buna."
"Din contra, dintr-un animal este probabil singurul tesut care merita mancat, pe langa anumite organe grase (creier, maduva, ficat).", mai scrie Margarit.
Sursa foto: carnedeperis.ro
Sursa articol: cristianmargarit.ro

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii