Soricii de porc sunt o delicatesa pe care romanii o consuma mult in aceasta perioada.

Insa, nu de putine ori, s-a spus despre soricii de porc ca sunt bombe calorice, proteine de slaba calitate, fara valoare nutritiva si un aliment greu de digerat. 

Ei bine, se pare ca cei care prefera soricii nu mai trebuie sa-si faca griji, pentru ca un cunoscut nutritionist de la noi, Cristian Margarit, demonteaza toate aceste mituri. 

"Fac aceste precizari din postura omului care iubeste adevarul, nu a mancatorului de sorici (personal nu consum acest produs ci prefer alte forme de colagen).", scrie Margarit pe blogul sau
 
Acesta scrie ca soriciul are un continut scazut de grasime (doar 15%) si ca, de fapt, este proteina proteina pura (in substanta uscata).

In ceea ce priveste digerarea soricului, Margarit scrie:

"Pentru a digera acest tesut conjunctiv este, intr-adevar, nevoie de un aparat digestiv puternic. Asta inseamna dinti puternici, aciditate mare in stomac si apoi enzime proteolitice produse de pancreas. Deci la o persoana care mesteca bine, mananca soriciul pe burta goala si are un pancreas normal, digestia soriciului va fi buna."
 
De asemenea, proteina continuta de sorici nu are acelasi profil de aminoacizi cu proteina musculara, dar asta nu inseamna ca este o proteina de slaba calitate, asa cum a fost catalogat in mod gresit pana acum.

"Din contra, dintr-un animal este probabil singurul tesut care merita mancat, pe langa anumite organe grase (creier, maduva, ficat).", mai scrie Margarit.
 
In acelasi timp, se pare ca soriciul este mult mai curat decat carnea de porc, deoarece nu contine atat de multe enzime, hormoni, peptide bioactive, factori de crestere sau inflamatori etc. 

Sursa foto: carnedeperis.ro
Sursa articol: cristianmargarit.ro

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto