Adevarul despre sorici - "Probabil singurul tesut care merita mancat dintr-un animal"

Soricii de porc sunt o delicatesa pe care romanii o consuma mult in aceasta perioada. Insa, nu de putine ori, s-a spus despre soricii de porc ca sunt bombe calorice, proteine de slaba calitate, fara valoare nutritiva si un aliment greu de digerat.  Ei bine, se pare ca cei care prefera soricii nu mai trebuie sa-si faca griji, pentru ca un cunoscut nutritionist de la noi, Cristian Margarit, demonteaza toate aceste mituri. 

Adevarul despre sorici - "Probabil singurul tesut care merita mancat dintr-un animal"

"Fac aceste precizari din postura omului care iubeste adevarul, nu a mancatorului de sorici (personal nu consum acest produs ci prefer alte forme de colagen).", scrie Margarit pe blogul sau.
Acesta scrie ca soriciul are un continut scazut de grasime (doar 15%) si ca, de fapt, este proteina proteina pura (in substanta uscata).

In ceea ce priveste digerarea soricului, Margarit scrie:

"Pentru a digera acest tesut conjunctiv este, intr-adevar, nevoie de un aparat digestiv puternic. Asta inseamna dinti puternici, aciditate mare in stomac si apoi enzime proteolitice produse de pancreas. Deci la o persoana care mesteca bine, mananca soriciul pe burta goala si are un pancreas normal, digestia soriciului va fi buna."

De asemenea, proteina continuta de sorici nu are acelasi profil de aminoacizi cu proteina musculara, dar asta nu inseamna ca este o proteina de slaba calitate, asa cum a fost catalogat in mod gresit pana acum.

"Din contra, dintr-un animal este probabil singurul tesut care merita mancat, pe langa anumite organe grase (creier, maduva, ficat).", mai scrie Margarit.

In acelasi timp, se pare ca soriciul este mult mai curat decat carnea de porc, deoarece nu contine atat de multe enzime, hormoni, peptide bioactive, factori de crestere sau inflamatori etc.

Sursa foto: carnedeperis.ro

Sursa articol: cristianmargarit.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise