Alimente benefice pentru fiecare parte a corpului

Daca te hotarasti sa ai o alimentatie sanatoasa, este mai simplu decat crezi: alege doar alimentele potrivite pentru fiecare parte a corpului. Pentru ca organismul nostru sa functioneze corect, trebuie sa mancam sanatos zi de zi.

Alimente benefice pentru fiecare parte a corpului

Daca alegem alimentele care nu promoveaza o stare buna de sanatate, corpul nostru nu va functiona la nivelurile optime si exista riscul de a ne imbolnavi de boli cronice. Cele mai bune alimente sunt cele care ne ofera numeroase beneficii.

Nuci pentru creier

Nucile, care sunt asemanatoare ca aspect cu creierul, sunt o sursa bogata de acizi grasi omega 3 care ajuta la o mai buna functionare a celulelor creierului.

Morcovi pentru ochi

Morcovii sunt bogati in beta-caroten pe care organismul il transforma in vitamina A. Ochii au nevoie de vitamina A pentru a mentine celulele sanatoase, tesutul transparent care acopera ochiul si il protejeaza de germeni, praf, inflamatii si infectii.

Struguri pentru inima

Strugurii contin flavonoide, care, potrivit expertilor, ne protejeaza impotriva bolilor de inima si a cancerului. Un studiu recent, de la Universitatea din Michigan, a constatat ca strugurii pot ajuta la controlul tensiunii arteriale.

Cartofi pentru pancreas

Cartofii sunt similari ca forma cu pancreasul si elibereaza treptat zaharul din sange. Acest lucru inseamna ca ajuta la reglarea valorilor glicemiei .

Iaurt si lapte pentru oase puternice

Cei mai multi oameni iau vitamina D prin expunerea la soare, dar anumite alimente, cum ar fi iaurtul, sunt bogate in vitamina D. Consumati iaurt degresat, care contine 30% din necesarul zilnic de calciu si 20% de cel de vitamina D. De asemenea, 250 ml de grasime din lapte ne ofera 30% din doza zilnica de calciu.

Pepene galben si citrice pentru sani

Portocalele si pepenii sunt bogati in vitamina C care stimuleaza sistemul imunitar, iar unele studii au aratat ca o dieta bogata in vitamina C (alimente mai degraba decat suplimente) ajuta la prevenirea cancerului la san.

Masline pentru ovare

Un studiu in Italia a constat ca femeile in a caror dieta a fost inclus uleiul de masline, au avut un risc cu 30% mai mic de a se imbolnavi de cancer ovarian. Motivele sunt neclare, dar grasimile sanatoase din uleiul de masline pot ajuta la suprimarea genelor responsabile de predispozitia la aparitia cancerului.

Informatii oferite de Bucatarul priceput.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi