Conform unui nou studiu realizat de cercetatorii americani, alimentele prajite contin substante asociate cu markerii maladiei Alzheimer. 
 
Studiul a fost efectuat de catre un grup de oameni de stiinta de la Scoala de medicina Mount Sinai din New York, care au descoperit legatura dintre compusii chimici regasiti in carnea si ouale prajite, dar si in unele prajituri, produse de patiserie sau biscuiti, si unii markei ai maladiei Alzheimer, informeaza Mediafax citand sursa dailymail.co.uk.
 
Analiza a fost realizata pe un grup de cobai hraniti cu alimente bogate in AGE (produsi finali de glicolizare avansata, care se formeaza cand grasimile, proteinele si zaharul sunt tratate termic la temperaturi inalte). Comparativ, cercetatorii au urmarit si un grup de cobai hraniti cu alimente care contineau jumatate din acesti compusi. Desi aportul de calorii era acelasi, cobaii hraniti cu alimente bogate in AGE au avut probleme de memorie, coordonare si invatare pe masura ce au inaintat in varsta. Cobaii respectivi produceau, de asemenea, mai putine proteine antiimbatranire, iar creierul lor continea beta-amiloizi, proteine considerate markeri ai maladiei Alzheimer. 
 
Dupa finalizarea studiului, cercetatorii au afirmat ca ne putem proteja partial de aparitia acestei afectiuni reducand consumul de alimente prajite din dieta noastra. De asemenea, se pare ca reducerea consumului de alimente prajite si pregatite pe gratar poate contribui la recuperarea memoriei afectate de Alzheimer.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto