Temperaturile ridicate de afara, radiatiile solare, sarea din apa marii, aerul uscat, clorul din apa de la piscina, toate acestea pot avea un efect devastator asupra parului, iar vara n-ai cum sa le eviti pe toate. Insa, exista metode naturale de a-ti mentine parul cat mai sanatos, fara masti de par, tratamente sau chimicale, ci doar printr-o nutritie adecvata la nevoile sale. In cele ce urmeaza iti prezentam ce alimente trebuie sa consumi pentru a avea un par cat mai sanatos.
Pestele, in special somonul, este plin de acizi grasi omega-3, care nu doar ca te protejeaza impotriva a numeroase boli, dar ajuta si la cresterea parului si la mentinerea stralucirii sale.
Fara o hidratare eficienta si atenta, poti sa-ti iei adio de la o piele sanatoasa, unghii care sa nu se rupa sau par rezistent. Asa ca, bea cat mai multa apa si nu uita ca esti 70% apa.
Toate aceste ingrediente intaresc scalpul si firul de par. De asemenea, permit o cat mai buna hidratare a firului de par, ceea ce-l face mai elastic si mai rezistent. Salata, rucola si, in general, frunzele verzi de pus in salata sunt foarte bune pentru sanatatea parului.
Daca nu stii ce sa faci ca sa nu-ti mai cada parul, nu te indrepta spre rafturile cu sampoane minune, ci spre cel cu oua. Parul si unghile sunt compuse din proteine, iar ouale sunt o sursa excelenta de proteine, de fier si de biotina (o vitamina B care ajuta la cresterea parului). De cele mai multe ori, caderea parului este un semnal de alarma ca va lipseste biotina.
Scortisoara pune sangele in miscare, adica asigura o circulatie mai buna a sangelui. O circulatie sanatoasa asigura parului oxigenul si substantele nutritive de care are nevoie pentru a se dezvolta cat mai sanatos.
Seleniu se numara printre mineralele foarte importante pentru sanatatea scalpului. Nucile (migdalele, fisticul, caju etc.) sunt bogate in seleniu, dar si in acizi grasi, despre care ti-am mai spus ca sunt importanti pentru sanatatea parului.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii