Cinci metode in care putem adauga proteine unei salate

Din ce in ce mai multa lume incepe sa adopte un stil de viata care sa nu implice consumul de carne. Dar cum rezistam fara proteinele animale? Este simplu! Le inlocuim cu "rudele" lor de ordine vegetala. Fie ca vorbim despre legume, nuci sau chiar oua, toate au rolul de a transforma o salata obisnuita intr-un pranz consistent. Iata cinci alimente care ne vor "incarca" pranzul cu proteine!

Cinci metode in care putem adauga proteine unei salate

Lintea si fasolea sunt unele dintre cele mai bogate legume in proteine. Putem combina lintea cu verdeturile mai delicate, iar fasolea, cu legumele mari, in functie de sezonul in care ne aflam.
Ouale fierte se potrivesc de minune in salata! In plus, le putem lasa la fiert dimineata, cand ne facem parul sau cand ne pregatim cafeaua. Dupa ce sunt gata, le taiem cubulete si le aruncam in salata. Merg cu orice fel de legume!
Tofu este o alegere potrivita pentru persoanele care nu consuma carne. Putem praji si condimenta putin tofu inainte de a-l pune in salata!
Branza feta adauga cremozitate si contrast salatelor facute din legume mari si colroate. O putem faramita peste acestea. Merge foarte bine si alaturi de quinoa sau salata verde, cu topinguri de lamaie, ulei sau patrunjel.
Semintele si alunele sunt mici, dar si incarcate in proteine si grasimi sanatoase pentru organism. Sunt ieftine daca le cumparam si cantitati mari si sunt aromate, chiar daca sunt prajite sau nu. Si ele merg de minune alaturi de quinoa sau de verdeturi.

foto:food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise