Noua ne plac foarte mult aceste dulciuri bogate in nutrienti. Adoram sa rontaim cate un baton energizant in pauza de masa, dar preferam sa le evitam pe cele din comert pentru ca ele contin adesea atat cantitati mari de zahar, cat si ingrediente ale caror nume nici macar nu le putem pronunta. Asadar, preferam sa sacrificam 20 de minute din timpul nostru liber pentru a pregati in casa aceste bunataturi naturale.  Pentru a pregati batoane energizante acasa ai nevoie doar de trei ingrediente naturale si de un robot de bucatarie, asa ca de ce sa nu o faci? Iata cat de simplu se prepara batoanele.
 
Ingrediente pentru 8 batoane mari sau 16 patratele:
 
- 200g alune de padure crude/nuci/caju/fistic/migdale (sau orice alt fel de nuci va sunt pe plac)
 
- 200g fructe uscate/deshidratate
 
- 15-17 curmale fara samburi
 
Mod de preparare:
 
1. Rumeniti nucile in cuptor. Asezati-le pe o tava pe care ati pus hartie de copt si bagati-le in cuptor pentru 10-15 minute la o temperatura de 170 de grade Celsius, pana cand ele devin putin aurii. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca. Daca nu va plac rumenite, puteti folosi nucile si crude.
 
2. Puneti toate ingredientele (nucile, fructele si curmalele) intr-u robot de bucatarie si porniti-l la viteza maxima pentru cateva secunde. Opriti-l si separati curmalele si fructele uscate in cazul in care s-au lipit intre ele.
 
3. Porniti robotul pentru inca 30 de secunde. Opriti-l si, cu ajutorul unei spatule, trageti inauntrul sau toate resturile de fructe si nuci ramase pe margine. Porniti din nou robotul pentru inca 1-2 minute, pana cand ingredientele formeaza o bila asemanatoare cu cele de aluat.
 
4. Pe o tava, asezati folie de plastic sau hartie de copt. Turnati in tava compozitia obtinuta mai devreme si nivelati-o cu ajutorul unei spatule. Folosind mainile, dati-i compozitiei forma unui dreptunghi inalt. Inveliti tava in folie de plastic si bagati-o in frigider. Lasati-o la rece pentru 1-2 ore sau chiar si peste noapte.
 
5. Scoateti folia de plastic si transferati compozitia pe un tocator. Taiati totul in 8-9 dreptunghiuri sau in patratele. Inveliti fiecare baton in folie de plastic sau foaie cerata.
 
6. Depozitati batoanele energizante in frigider. Daca sunt tinute la rece, ele pot rezista pana la cateva saptamani.
 
Consumati-le cu masura, dar mai ales cu multa, multa pofta. :)

sursa articol si sursa foto

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mihaela Tambures, 16 mai 2014

    wow imi place ,am sa fac cu caise uscate , stafide , curmale (sau prune uscate ) si nuci

  • Fara foto

    Aurelia Marcu, 23 aprilie 2014

    Sint f f bune si naturale, mai ales ca sint f usor de pregatit. Multumesc pt reteta

  • Fara foto

    kok miori, 03 martie 2014

    interesant am sa le incerc

  • Fara foto

    emandrei, 03 martie 2014

    waw ce fain arata ,sigur am sa le fac si eu

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 februarie 2014

    Hmmmmm...cat de bun ar fi unul chiar acum...!

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 28 februarie 2014

    Hmmmmm...cat de bun ar fi unul chiar acum...!

  • Fara foto

    Iuliana Constantin, 27 februarie 2014

    sanatate cu bani putini si savoare deplina. mai ales ptr post, extra

  • Fara foto

    Ionel Foale, 26 februarie 2014

    Sunt periculos de bune, dar cine sa le faca? peste tot apar probleme si tot felul de intrebari.

  • Fara foto

    Ana Cornea, 26 februarie 2014

    Interesant!

  • Fara foto

    Marcela Stanciu, 26 februarie 2014

    sigur o sa o fac si eu..cred ca sunt f.bune!!

  • Fara foto

    Veronica Chiriluta, 25 februarie 2014

    Multumesc de reteta am sa fac si eu...xxx

  • Fara foto

    Simona Dan, 25 februarie 2014

    Delicioase!!!!