Cum sa faci batoane energizante cu doar trei ingrediente naturale

Noua ne plac foarte mult aceste dulciuri bogate in nutrienti. Adoram sa rontaim cate un baton energizant in pauza de masa, dar preferam sa le evitam pe cele din comert pentru ca ele contin adesea atat cantitati mari de zahar, cat si ingrediente ale caror nume nici macar nu le putem pronunta. Asadar, preferam sa sacrificam 20 de minute din timpul nostru liber pentru a pregati in casa aceste bunataturi naturale.  Pentru a pregati batoane energizante acasa ai nevoie doar de trei ingrediente naturale si de un robot de bucatarie, asa ca de ce sa nu o faci? Iata cat de simplu se prepara batoanele.  

Cum sa faci batoane energizante cu doar trei ingrediente naturale

Ingrediente pentru 8 batoane mari sau 16 patratele:
- 200g alune de padure crude/nuci/caju/fistic/migdale (sau orice alt fel de nuci va sunt pe plac)
- 200g fructe uscate/deshidratate
- 15-17 curmale fara samburi
Mod de preparare:
1. Rumeniti nucile in cuptor. Asezati-le pe o tava pe care ati pus hartie de copt si bagati-le in cuptor pentru 10-15 minute la o temperatura de 170 de grade Celsius, pana cand ele devin putin aurii. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca. Daca nu va plac rumenite, puteti folosi nucile si crude.
2. Puneti toate ingredientele (nucile, fructele si curmalele) intr-u robot de bucatarie si porniti-l la viteza maxima pentru cateva secunde. Opriti-l si separati curmalele si fructele uscate in cazul in care s-au lipit intre ele.
3. Porniti robotul pentru inca 30 de secunde. Opriti-l si, cu ajutorul unei spatule, trageti inauntrul sau toate resturile de fructe si nuci ramase pe margine. Porniti din nou robotul pentru inca 1-2 minute, pana cand ingredientele formeaza o bila asemanatoare cu cele de aluat.
4. Pe o tava, asezati folie de plastic sau hartie de copt. Turnati in tava compozitia obtinuta mai devreme si nivelati-o cu ajutorul unei spatule. Folosind mainile, dati-i compozitiei forma unui dreptunghi inalt. Inveliti tava in folie de plastic si bagati-o in frigider. Lasati-o la rece pentru 1-2 ore sau chiar si peste noapte.
5. Scoateti folia de plastic si transferati compozitia pe un tocator. Taiati totul in 8-9 dreptunghiuri sau in patratele. Inveliti fiecare baton in folie de plastic sau foaie cerata.
6. Depozitati batoanele energizante in frigider. Daca sunt tinute la rece, ele pot rezista pana la cateva saptamani.
Consumati-le cu masura, dar mai ales cu multa, multa pofta. :)

sursa articol si sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise