Cum sa gatesti legumele fara sa pierzi vitaminele

Stim ca auziti acest sfat in fiecare zi, dar il repetam si noi. E foarte important sa mancati legume in fiecare zi! Consumul de legume este recomandat pentru imbunatatirea sanatatii organismului, insa nu multa lume stie ca aceste alimente trebuiesc pregatite intr-un anumit fel pentru a-si pastra substantele nutritive. Asadar, am decis ca astazi sa va prezentam cinci sfaturi utile pentru a gati legumele fara ca acestea sa-si piarda vitaminele.

Cum sa gatesti legumele fara sa pierzi vitaminele

Gateste broccoli la abur si soteaza morcovii. Atunci cand tai aceste legume, iar apoi le gatesti folosind o sursa de caldura, ele elibereaza antioxidanti puternici, care ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de cancer.

Adauga ulei de masline in salata! Chiar daca uleiul contine multe calorii, acesta este foarte benefic pentru sanatate. El ajuta organismul sa absoarba mai rapid atat nutrientii din legume, cat si pe cei din verdeturile proaspete.
Dupa ce ai tocat usturoiul, lasa-l sa se “odihneasca” timp de 15 minute inainte de a-l gati. Studiile recente au demonstrat ca la contactul miezului de usturoi cu aerul, se produce o reactie prin care sunt eliberate substante cu proprietati de prevenire a cancerului.
Fierbe cartofii cu tot cu coaja. Astfel, te vei asigura ca vei pastra un procent mare de vitamina C in cartofi. Dupa ce acestia s-au fiert, poti curata coaja cu mana. Si mai stim un truc. Dupa ce ai fiert cartofii, ii poti pune intr-un bol cu gheata timp de 10-20 de secunde pentru a se curata si mai rapid.
Taie legumele in bucati mare sau gateste-le intregi. Cu cat le vei taia in bucati mai mari atunci cand le sotezi, fierbi sau gatesti la cuptor, cu atat legumele isi vor pastra un procentaj mai mare din nutrientii de care corpul tau are atata nevoie.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise