Stim ca auziti acest sfat in fiecare zi, dar il repetam si noi. E foarte important sa mancati legume in fiecare zi! Consumul de legume este recomandat pentru imbunatatirea sanatatii organismului, insa nu multa lume stie ca aceste alimente trebuiesc pregatite intr-un anumit fel pentru a-si pastra substantele nutritive. Asadar, am decis ca astazi sa va prezentam cinci sfaturi utile pentru a gati legumele fara ca acestea sa-si piarda vitaminele.

Gateste broccoli la abur si soteaza morcovii. Atunci cand tai aceste legume, iar apoi le gatesti folosind o sursa de caldura, ele elibereaza antioxidanti puternici, care ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de cancer.
 
Adauga ulei de masline in salata! Chiar daca uleiul contine multe calorii, acesta este foarte benefic pentru sanatate. El ajuta organismul sa absoarba mai rapid atat nutrientii din legume, cat si pe cei din verdeturile proaspete.
 
Dupa ce ai tocat usturoiul, lasa-l sa se “odihneasca” timp de 15 minute inainte de a-l gati. Studiile recente au demonstrat ca la contactul miezului de usturoi cu aerul, se produce o reactie prin care sunt eliberate substante cu proprietati de prevenire a cancerului.
 
Fierbe cartofii cu tot cu coaja. Astfel, te vei asigura ca vei pastra un procent mare de vitamina C in cartofi. Dupa ce acestia s-au fiert, poti curata coaja cu mana. Si mai stim un truc. Dupa ce ai fiert cartofii, ii poti pune intr-un bol cu gheata timp de 10-20 de secunde pentru a se curata si mai rapid.
 
Taie legumele in bucati mare sau gateste-le intregi. Cu cat le vei taia in bucati mai mari atunci cand le sotezi, fierbi sau gatesti la cuptor, cu atat legumele isi vor pastra un procentaj mai mare din nutrientii de care corpul tau are atata nevoie.

sursa

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2013

    Sunt utile informatiile si sfaturile...

  • Fara foto

    kok miori, 03 noiembrie 2013

    Imi plac legumele si le combin in mancarurile care le fac fara sa adaug multe sosuri.

  • Fara foto

    Mihaela_Ionescu, 01 noiembrie 2013

    interesant!

  • Fara foto

    Leica Luminita, 31 octombrie 2013

    Multumesc pentru sfaturi...deja poftesc la aceste legume colorate numai cand la vad.

  • Fara foto

    Mioara Maria Vacaraciuc, 31 octombrie 2013

    Super!

  • Fara foto

    Silvia Cornelia Gaiceanu, 30 octombrie 2013

    multumes

  • Fara foto

    Stela Popa, 30 octombrie 2013

    MULTUMESC PENTRU SFATURI

  • Fara foto

    Tatiana Radeanu, 30 octombrie 2013

    corect............multumim.

  • Fara foto

    Réti Árpád, 29 octombrie 2013

    Legumele pastreaza un procentaj mare de care corpul are nevoaie. Va dorim pofta buna.