Multi dintre noi sunt constienti ca pestele este foarte sanatos pentru organism, insa acum exista si studii care atesta acest lucru. Un studiu realizat de Scoala pentru Sanatate Publica de la Harvard a demonstrat ca pestele bogat in acizi grasi omega-3 ne poate prelungi viata cu  2 ani.
 
 
Rezultatele studiului sustin importanta pe care acizii grasi omega-3 ii are asupra sanatatii cardiovasculare si sugereaza ca un consum regulat al acestora ne lungeste viata. Mai mult decat atat, consumul de peste ne imbunatateste si calitatea vietii.
 
Studiul a analizat un grup de persoane de peste 65 de ani constand in 2700 adulti care au fost monitorizati pentru 16 ani. In tot acest timp li s-au facut teste de sange pentru a determina ce  cantitate de omega-3 au in organism. Rezultatele au aratat ca cei care aveau o cantitate mare de omega-3 in organism aveau cu aproximativ 30% mai putine sanse de a muri decat cei cu o cantitate mai redusa de omega-3.  Studiul a aratat ca indivizii cu un nivel ridicat de omega 3 au sanse mult mai mici sa sufere de infarct sau atac de cord. Studiul a concluzionat ca persoanele in varsta cu un nivel mare de omega-3 in organism traiesc in medie mai mult cu 2.2 ani decat cei care au un nivel redus de omega-3.

Acizii grasi omega 3 contin o componenta esentiala care controleaza coagularea sangelui, stimuleaza celulele creierului si regleaza functiile organismului. Carnea cu cel mai mare nivel de acizi grasi omega-3 este cea de somon, ton si hering, insa majoritatea tipurilor de peste contin acesti compusi. De asemenea, se regasesc suplimente omega-3 si in farmacii, insa expertii in sanatate sugereaza  ca este mai bine sa consumam alimente naturale ce contin acesti nutrienti. Specialistii recomanda 400 miligrame ulei de peste pe zi.
 
Sursa articol: www.foodbeat.com
Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Doina Popescu, 15 iunie 2015

    Macroul este relativ ieftin, dar nu-i place oricui. Mie nu prea.

  • Alexandru Dorin, 14 iunie 2015

    dar, preturile nu prea permit consumul de peste indiferent de ce tip