In general, in planurile alimentare bazate pe reducerea numarului de calorii, omletele nu-si prea au locul. Insa avem o veste buna pentru toti iubitorii de omleta care isi doresc sa dea cateva kilograme jos: exista cateva mici trucuri care va ajuta sa pregatiti o omleta delicioasa si cu foarte putine calorii.
 
1. Ingrediente
 
Stiati ca daca folositi un ou intreg si trei albusuri, veti avea o omleta delicioasa, consistenta, insa cu un numar de calorii redus la jumatate fata de o omleta normala? 
 
De obicei, suntem tentati sa adaugam in omleta orice avem la indemana: legume, mezeluri, carnati, branza sau cascaval s.a.m.d. Insa atunci cand iti doresti sa scapi de cateva kilograme, trebuie sa alegi cu intelepciune ingredientele. Alegeti branzeturile cu aroma intensa, precum cheddar sau gouda, pentru ca nu va trebui sa folositi decat o cantitate mica. Puteti folosi si cascaval sau branza cu putine grasimi. Adaugati cat de multe legume doriti. 

2. Pregatirea
 
Acum ca am stabilit ingredientele, nu ne mai ramane decat sa pregatim omleta. Chiar daca esti incepator in ale bucatariei, sigur omleta ta va iesi delicioasa daca tii cont de cateva aspecte. Nu trebuie decat sa spargi ouale intr-un bol, sa le amesteci bine, sa adaugi celelalte ingrediente si sa o transferi intr-o tigaie antiaderenta in care nu pui unt sau ulei. Si asta a fost tot, acum nu iti mai ramane decat sa o savurezi!
 
Voi veti incerca aceasta varianta saraca in calorii a omletei? :-)
 
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Sanda Dumitrescu, 24 mai 2015

    separi ouale simplu si fara ironie

  • Fara foto

    Silvia Ionescu, 23 mai 2015

    Multumesc ptr.omleta dietetica....chiar ma intereseaza....!

  • Fara foto

    Idu Gheorghe, 22 mai 2015

    Ana Kezdi in aceste conditii eu mananc paparada dietetica numai cand altii se delecteaza cu prajituri delicate pe baza de galbenusuri de ou!

  • Fara foto

    Soltesz Mirela Soltesz Mirela, 22 mai 2015

    da...

  • Fara foto

    Ana Kezdi, 21 mai 2015

    Eu zilele trecute am avut 4 albusuri ramase de la alt preparat si nu am stiut ce sa fac cu ele ,pana la urma am facut galuste cu gris si le-am ,folosit adaugand 2 linguri de ulei -concluzia este ca sunt ocazii cand i-ti raman alusuri si poti prepara si omleta !

  • Fara foto

    Gina Teaca, 21 mai 2015

    O sa incerc si eu !

  • Fara foto

    Mihai-Mircea Baisan, 21 mai 2015

    O.K. ,voi incerca sa ma servesc si eu cu aceasta omleta !

  • Fara foto

    Idu Gheorghe, 20 mai 2015

    rog autorul sa indice unde gaseste el oua cu 3 albusuri?, ca oua cu 2 galbenusuri am cumparat si eu dar invers nu stiam ca se poate!!!

  • Fara foto

    Eugen Gabriel, 20 mai 2015

    Oamenii care realizează lucruri extraordinare, vizualizează în permanenţă rezultatele pe care le doresc. Rezultatele vin muncind. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: daneugen93@gmail.com

  • Fara foto

    ConstantinV, 20 mai 2015

    Interesanta ideea utilizarii a 3 albusuri; dar cu galbenusurile ce facem? le aruncam?! :(

  • Fara foto

    Carmen Ghebeles Habalic, 20 mai 2015

    ...pai a spus ca pui doar un ou intreg si 3 albusuri. asa sunt mai putine calorii.

  • Fara foto

    Adriana, 20 mai 2015

    Scazi numarul Dr calorii reducand numarul de galbenusuri. Se stie ca albusurile sunt sarace in calorii, dar si in vitamine si minerale.

  • Fara foto

    Dumitru Craciun, 20 mai 2015

    nu văd nici o diferență într-o omletă normală și această omletă caloriile sunt sunt tot la fel ,cum ai scos caloriile din omletă ca să spui că e săracă în calorii.

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 20 mai 2015

    Am sa tin cont.