Vrei sa slabesti? Fa-o sanatos!

Exista foarte putini oameni care nu au tinut niciodata o cura de slabire sau nu au luat aceasta optiune in calcul. Fie din motive de sanatate, fie, pur si simplu, pentru a arata mai bine, curele de slabit sunt foarte populare dar, din pacate, de cele mai multe ori sunt tinute prost, iar rezultatele intarzie sa apara. Gustos.ro te invata ce sa faci pentru ca dieta ta sa fie una de succes!

Vrei sa slabesti? Fa-o sanatos!

In primul rand, trebuie sa stii ca nicio dieta nu te va ajuta sa slabesti constant fara sa faci si exercitii fizice. Corpul tau functioneaza pe un asa-numit “mecanism de supravietuire”. Cand tii o cura de slabit, scaderea numarului de calorii trimite semnale spre creierul tau. El nu stie ca tu vrei sa fii mai slab, el crede ca tu te infometezi. Pentru a se lupta cu foametea, iti coboara rata metabolismului, astfel incat caloriile sunt “cheluite” mai incet. De aceea, dupa ce slabesti cateva kilograme printr-o dieta, corpul tau ajunge la un prag de care nu mai poti sa treci si e foarte greu sa continui sa slabesti. Pentru a combate acest lucru, trebuie sa-ti mentii activitatea metabolismului la un nivel constant. Deci, trebuie sa faci si sport.

Apoi, fereste-te de diete care elimina una dintre cele trei substante-cheie de care corpul tau are nevoie: carbohidrati, proteine si grasimi. Corpul tau are nevoie de toate trei (da, si de cantatitati mici de grasimi) ca sa functioneze normal. Daca elimini vreuna dintre aceste substante, vei avea probleme de metabolism si te poti chiar imbolnavi grav. Dietele bazate pe eliminarea carbohidratilor sau proteinelor sunt pur si simplu mituri si nu sunt bazate pe fapte medicale. Scaderea in greutate e cauzata de reducerea caloriilor, nu de reducerea nutrientilor.

In al treilea rand, e indicat sa iei vitamine pe durata dietei. Pana si cei care mananca tot ce poftesc nu consuma combinatii perfecte de alimente, care sa le furnizeze toti nutrientii de care au nevoie. Pentru cei ce tin o dieta, este si mai greu. De asemenea, daca nevoile nutritive pe care le are corpul tau sunt asigurate printr-un supliment zilnic de vitamine, iti poti alege meniul mai liber, fara sa fii atent la continutul de vitamine al mancarurilor.

Pastilele de slabit au efecte limitate si, foarte des, sunt periculoase pentru corpul tau. Cele mai multe contin amfetamine, ce iti fac metabolismul sa lucreze mai repede. Astfel, este crescuta rata la care arzi caloriile si iti scade pofta de mancare. Dar, in timp ce incepi sa dezvolti o anume toleranta la aceste medicamente, ele vor incepe sa-ti dauneze organelor interne. Precum multe “scurtaturi” pe care incercam sa le luam in viata, pastilele de slabit au riscuri ascunse si nu dau rezultate pe termen lung.

In concluzie, ca sa reusesti sa slabesti eficient, trebuie sa stii sa-ti reduci consumul zilnic de calorii in mod inteligent si, in acelasi timp, sa faci foarte multa miscare. Nu e important neaparat ce fel de mancare consumi, ci, mai mult, raportul dintre numarul de calorii pe care le consumi si caloriile pe care le arzi. Ai putea sa mananci doar legume, dar, daca ai consuma mai multe calorii decat ai arde, ai castiga in greutate.

Totusi, cele mai multe diete cauta sa reduca cantitatea de mancaruri grase din meniul zilnic. Grasimile sunt, cu siguranta, dusmanul numarul 1, intrucat contin cele mai multe calorii pe gram. In vreme ce carbohidratii si proteinele contin patru calorii pe gram, grasimile contin noua. Problema e ca grasimile aduc gust si savoarea multor mancaruri si e foarte greu sa te abtii de la a le consuma. Trebuie, astfel, sa gasesti inlocuitori (spre exemplu, inlocuieste uleiul clasic cu ulei de masline).

De asemenea, si alcoolul contine chiar sapte calorii pe gram. Totusi, nu trebuie sa ne grabim si sa eliminam complet alcoolul din dieta noastra. Spre exemplu, poti pastra obiceiul de a savura un pahar de vin dupa masa. O multime de studii au aratat ca consumul moderat de alcool reduce colesterolul si aduce multe alte beneficii de sanatate. Un consum moderat inseamna un pahar, maximum doua odata. Daca consumi mai mult de atat, efectele benefice ale alcoolului vor disparea. Si partea buna e ca, desi un pahar de vin are aproximativ 120 de calorii, nu contine deloc grasimi!

Astfel, daca urmezi acesti pasi, dieta ta va da roade si vei vedea rezultate in scurt timp.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise