Cum si-a convins Carmen Bruma copilul sa manance legume, cu ajutorul storcatorului Kuvings

Este foarte important ca in dieta copiilor sa se regaseasca cat mai multe legume si fructe proaspete.  Insa, de multe ori, este destul de dificil sa-i convingem sa le consume, in detrimentul dulciurilor, de exemplu.  Carmen Bruma a descoperit o metoda simpla si eficienta pentru a-si convinge copilul, pe Vladut, sa consume legume.  Iata ce scrie realizatoarea TV:

Cum si-a convins Carmen Bruma copilul sa manance legume, cu ajutorul storcatorului Kuvings

"Pe scurt, l-am alaptat pana la 5 luni dupa care am inceput diversificarea cu legume fierte si pasate ( morcov, radacina de patrunjel, telina, fenicul, cartof, dovleac etc). I-am introdus fructele tarziu ( 8 luni) pentru ca imi era teama ca se va indragosti de gustul dulce si nu va mai dori altceva. Exact asta s-a intamplat…:). Am incercat tot ce se putea, filme cu legume, carticele, legume taiate pe post de jucarii, mancat cu alti copii si altele."

In cele din urma, a reusit sa-l convinga printr-o reteta de smoothie la storcatorul Kuvings, prin presare la rece:

"Metoda cea mai simpla: un suc din legume si fructe pregatit cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings.

Pe motiv ca aceasta presa la rece pastreaza toate vitaminele si mineralele din fructe si legume si extrage cele mai hranitoare substante prin actiunea lenta de zdrobire si masticare."

Ingrediente:

• morcovi – 2 buc.
• portocale – 2 buc.
• ardei gras – 2 buc.
• mango – 1 buc.
• tija telina apio – 1/2 buc.
• miere (optional) – 1 lingurita

Mod de preparare si beneficii:

• spalati toate ingredientele si curatati-le de coaja sau seminte
• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru smoothie
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
• adaugati in pahar sucul si optional puteti adauga o lingurita de miere
Puteti da acest suc copiilor pe post de gustare, intre micul dejun si pranz.
Gustosi, hranitori, plini de vitamine si minerale, morcovii sunt o sursa importanta de betacaroten, care este transformat de organism in vitamina A. Morcovii au un rol esential in cresterea si dezvoltarea copilului.
Portocalele confera sucului un gust mai bun si au un continut bogat de vitamina C care contribuie la intarirea imunitatii.
Ardeiul gras suplimenteaza doza de vitamina C, fiind in acelasi timp si o sursa excelenta de vitamina A si B6, necesara sistemului nervos.
Mango aduce o savoare aparte sucului, o nota exotica, invioreaza si reda pofta de mancare. Pe langa aportul de vitamine C si A, contine si o serie de minerale esentiale in dezvoltarea celor mici: cupru, potasiu, fier, precum si o cantitate importanta de fibre cu rol in reglarea procesului digestiv.
Telina apio da aroma sucului, regleaza digestia, protejeaza vederea si intareste sistemul imunitar.

Iata si reteta video:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise