Darurile lunii septembrie: 6 alimente sanatoase pe care trebuie sa le folosesti

Septembrie nu vine doar cu temperaturi mai scazute, norisori de ploaie si frunze aramii, ci si cu gradini pline de alimente delicioase, bogate in vitamine, pe care trebuie neaparat sa le folosesti in retetele pe care le prepari! Iata sase dintre ele.  

Darurile lunii septembrie: 6 alimente sanatoase pe care trebuie sa le folosesti

1. Varza. Sarmalute in foi de varza, salata de varza, turte cu varza. Stim o multime de retete pe care le poti pregati folosind acest aliment plin de nutrienti. Varza nu este doar un aliment gustos, ci si unul foarte sanatos. Ea are proprietati antiinflamatorii, ajuta la reducerea colesterolului si la ameliorarea durerilor de stomac.
2. Morcovii. Cu totii am invatat inca de mici ca trebuie sa consumam morcovi pentru a avea ochi sanatosi, nu-i asa? Asa ca de ce sa nu tinem cont de acest sfat? Morcovii pot fi preparati intr-o multime de feluri: la cuptor, la tigaie, fierti sau chiar pe gratar. Noi va dam un pont. Consumati-i cruzi pentru a beneficia din plin de vitaminele pe care le contin! Ii puteti rade in salate sau ii puteti taia in felii pentru a da un plus de gust sandvisului de dimineata.
3. Conopida. Acest aliment este bogat in antioxidanti si ajuta la detoxifierea organismului. Ca si varza, conopida are proprietati antiinflamatorii si ajuta la prevenirea cancerului. O gasiti pe toate tarabele asa ca nu va feriti de ea!
4. Merele. “Un mar pe zi tine doctorul departe”, spune un sfat celebru. Merele previn aparitia Alzheimerului, reduc colesterolul, detoxifiaza ficatul, ajuta la mentinerea greutatii si intaresc sistemul imunitar. Avem nevoie de mai multe motive pentru a le consuma?
5. Gutuile. In Grecia Antica, gutuile erau asociate cu dragostea si cu fertilitatea. In zilele noastre, ele sunt asociate cel mai des cu retetele de dulceata si de gem. Iar noua nu ne pare rau deloc! Gutuile sunt delicioase si foarte bogate in vitamina C.
6. Perele. Aceste fructe pline de savoare sunt bogate in fibre, imbunatatesc digestia si regleaza tensiunea arteriala. In plus, ele iti ofera rapid energie si sunt ideale in curele de slabire. Consumati-le dis-de-dimineata pentru a va bucura din plin de beneficiile pe care le ofera organismului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise