Despre falafel

Falafelul este un fel de chifteluta preparata din naut condimentat sau boabe de fava. Reteta e originara din Egipt si e un fel de mancare popular in Orientul Mijlociu.

Despre falafel

 

De regula, falafel-ul este servit intr-o paine gen pita, numita “lafa”. In multe tari, falafelul este un tip de mancare care se vinde pe strada sau in centre fast-food. In pita se mai adauga, pe langa chiftelele de falafel, salate, muraturi si tot felul de sosuri. In unele zone, chiftelele de falafel se servesc si de sine statatoare. In timpul Ramadanului, sunt deseori parte la “iftar”, o masa care inchei postul zilnic, dupa lasatul soarelui.

 

Alte variante de falafel

In tarile arabe, hummus-ul e folosit de regula drept condiment, iar sosul clasic este tahini (pasta de seminte de susan), indoit cu apa si lamaie. Cel mai popular ingredient in salatele care insotesc falafelul sunt rosiile si patrunjelul. In Liban, patrunjelul e amestecat cu frunze de menta tocata. De asemenea, in Siria si Liban se adauga si muraturi – castraveti si napi.

 

Iata si o reteta de falafel:

 

Timp de preparare:

1 h (complexitate redusa)

 

Ingrediente:

1 kg. boabe naut,

400 gr. patrunjel,

6 catei de usturoi,

4 cepe,

4 lingurite chimen,

6 lingurite apa,

2 lingurite sare,

1 lingurita boia iute,

1/2 lingurita piper,

1 lingurita bicarbonat de sodiu.

 

Mod de preparare:

Nautul se acopera cu apa si se lasa la inmuiat pana a doua zi. A doua zi se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa, patrunjelul si usturoiul. Pasta rezultata se amesteca cu celelalte ingrediente. Se fac bilute mici rotunde si se prajesc in ulei incins sau chipsiera.

Se serveste cu cartofi prajiti, cu sos thina si shug sau mujdei de usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise