Dieta: 7 sfaturi pentru preparate cu putine calorii

Fie din dorinta de a da jos cateva kilograme, fie pentru un stil de alimentatie mai sanatos, gatitul preparatelor cu putine calorii se numara printre principalele preocupari ale gospodinelor din intreaga lume. Motive pentru care sa ne apucam de un gatit mai sanatos sunt destule, ceea ce ne lipseste uneori este impulsul de a incepe.    Tocmai de aceea, noi ne-am gandit sa impartasim cu voi cateva sfaturi care sa va ajute sa aveti un meniu mai sarac in calorii. Iata care sunt:  

Dieta: 7 sfaturi pentru preparate cu putine calorii

1. Reduceti grasimea
Dupa cum bine stim, uleiul si untul pe care le adaugam preparatelor noastre adauga mai multe calorii decat (aproape) orice alt ingredient. In loc sa folositi unt, margarina, ulei sau grasime pentru a preveni lipirea alimentelor de tavi sau cratite, este indicat sa folositi un spray special conceput in acest sens. De asemenea, puteti folosi supe de pui sau legume pentru a da preparate alimentelor. O alta sursa importanta de grasimi vine din produsele lactate. Cel mai bine este sa optati pentru variantele cu cat mai putina grasime, regasite in supermarketuri.

2. Folositi carne slaba

Folositi carne slaba, indiferent daca alegeti carnea de pui, curcan sau peste. Nu uitati insa ca pielea nu trebuie consumata atunci cand ne dorim o friptura cu numar redus de calorii.

3. Scoateti grasimea de pe carne

Inainte de a pregati carnea, acordati-va cateva momente pentru a curata grasimea vizibila de pe suprafata carnii, precum si pielea. Dupa cum spuneam, pielea contine o multime de calorii si grasimi.

4. Reduceti zaharul

Zaharul poate fi redus cu pana la jumatate in multe prajituri si produse de patiserie. Evident ca gustul nu va mai fi la fel de dulce, insa puteti adauga o cantitate mai mare de vanilie, scortisoara, cuisoare sau nucsoare pentru o aroma mai intensa. De asemenea, exista multe alternative ale zaharului pe piata. Totusi, trebuie sa fiti atenti, pentru ca este posibil ca anumiti inlocuitori ai zaharului sa-si piarda gustul la temperaturi ridicate.
5. Alegeti metoda potrivita de gatit

Evitati sa prajiti sau sa sotati alimentele si optati pentru a coace in cuptor, la tigaie, la gratar sau a le fierbe. Evitati pe cat posibil folosirea uleiului, untului si a grasimii pentru a gati.
6. Folositi multe legume
Folositi legume cat mai colorate si aratoase pentru felurile voastre de mancare. Acestea contin vitamine, minerale si foarte putine calorii, contribuind la mentinerea starii de satietate pentru mai mult timp. Puteti folosi legume si pentru a inlocui carnea din anumite preparate.
7. Folositi ingrediente pline de aroma

Atunci cand folositi ingrediente pline de arome nici nu trebuie sa puneti cantitati mari pentru un gust delicios. De exemplu,atunci cand folositi branza, alegeti un tip mai aromat, precum gorgonzola sau cheddar si folositi o cantitate mica. De asemenea, puteti folosi ierburi aromate proaspat taiate in detrimentul celor uscate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise