De vineri, 16 octombrie, Jurnalul National editeaza o serie de douazeci de carti ale cunoscutului bucatar Jamie Oliver, volume care n-au mai fost publicate in Romania. Este primul insert Jamie Oliver facut vreodata impreuna cu un ziar.
400 de retete noi
Proiectul se adreseaza atat gurmanzilor si celor interesati de mancarea sanatoasa, cat si persoanelor carora le pasa de arta de a trai bine. In fiecare vineri, timp de 20 de saptamani, veti avea la dispozitie 64 de pagini cu retetele lui Jamie, in volume cu copertele cartonate si cu hartie foarte asemanatoare celei folosite in editiile originale britanice, aleasa special pentru a ilustra principiile sustinute de Jamie: simplu si natural.
"Arata ca o vedeta rock, gateste ca un inger"
Supranumit "Bucatarul rock'n roll care a dat artei culinare traditionale o lovitura binemeritata", Jamie Oliver e vazut ca unul care manifesta o dragoste copilaroasa fata de mancare. "Arata ca o vedeta rock, pare un tanar de aplomb si gateste ca un inger", il descrie Daily Telegraph. Felurile sale de mancare, mai degraba simple decat elaborate, se bazeaza pe ingrediente proaspete si mai ales pe ierburi, ceea ce a facut sa se spuna despre el ca a readus aromele in bucatarie.
Tot el este cel care a reusit sa schimbe meniurile din cantinele scolilor londoneze, unde i-a invatat pe cei mici ca mancarea sanatoasa poate fi mai gustoasa decat junk food-ul cu care erau obisnuiti. Crezul lui Jamie este ca orice om poate ajunge sa pregateasca o cina delicioasa, chiar daca nu a fiert nici macar un ou in viata sa.
De asemenea, a infiintat si continua sa fie implicat in organizatia de caritate Cheeky Chops, care ofera instruire si indrumare tinerilor cu dezavantaje, permitandu-le sa-si urmeze visurile si sa devina bucatari.
Supă de roşii proaspete şi ardei dulce cu busuioc zdrobit şi ulei de măsline
Această supă îmi place fierbinte, dar poate fi servită şi rece în timpul verii. Arată bine, iar aromele se potrivesc, deşi îşi păstrează gustul individual. Merge bine la prânz, cu un sendviş cald cu mozzarella sau cu o altă brânză cremoasă.
Ingrediente pentru 6 porţii:
15 roşii coapte mari
3 ardei roşii medii
aproximativ 7 linguri de ulei de măsline extra virgin
1 lingură de ardei iute roşu, fără seminţe, tocat
sare şi piper negru, proaspăt măcinat
1 căţel de usturoi, tocat mărunt
2 linguri de oţet din vin roşu, sau după gust
565 ml de supă de pui sau de legume (vezi 5, capitolul „Supe de bază, sosuri
şi alte mărunţişuri“)
2 pumni de frunze de busuioc proaspăt
Preparare:
Crestaţi partea de sus a roşiilor şi puneţi-le în apă clocotită timp de 20 de secunde sau până când puteţi da la o parte pieliţa şi seminţele.
Frigeţi ardeii întregi pe grătar (pentru a ajunge la gustul adevărat de ardei dulce trebuie fripţi până se înnegresc), lăsaţi-i într-un bol acoperit, apoi curăţaţi-i de coajă şi tocaţi-i mărunt.
Puneţi ardeii tocaţi într-o cratiţă încălzită, cu fundul gros, cu 2 linguri de ulei de măsline extravirgin şi ardeiul iute tocat. Adăugaţi puţină sare şi căliţi timp de 5 minute. Adăugaţi usturoiul tocat şi fierbeţi alte 2 minute.
Puneţi şi roşiile tăiate mare şi fierbeţi timp de 10 minute cu puţină sare şi oţet din vin roşu astfel încât să-şi amestece aromele. Adăugaţi supa şi fierbeţi la foc mic timp de 15 minute. Condimentaţi după gust.
Cu pisălogul şi mojarul (sau robotul de bucătărie) zdrobiţi busuiocul cu puţină sare, până se pasează. Amestecaţi cu restul de ulei de măs line şi adăugaţi mai mult oţet din vin roşu. Turnaţi cu generozitate acest amestec deasupra supei.
Seria Jamie Oliver la Jurnalul National va aparea timp de 20 de saptamani consecutiv. Fiecare carte de vineri va avea 64 de pagini integral color, pe aceeasi hartie de calitate pe care au aparut si cartile din librarii. Seria Jamie Oliver la Jurnalul se va distribui in fiecare vineri cu ziarul, la pretul de 7,9 lei.
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii