Seria Jamie Oliver debuteaza saptamana aceasta

De vineri, 16 octombrie, Jurnalul National editeaza o serie de douazeci de carti ale cunoscutului bucatar Jamie Oliver, volume care n-au mai fost publicate in Romania. Este primul insert Jamie Oliver facut vreodata impreuna cu un ziar.

Seria Jamie Oliver debuteaza saptamana aceasta

400 de retete noi

Proiectul se adreseaza atat gurmanzilor si celor interesati de mancarea sanatoasa, cat si persoanelor carora le pasa de arta de a trai bine. In fiecare vineri, timp de 20 de saptamani, veti avea la dispozitie 64 de pagini cu retetele lui Jamie, in volume cu copertele cartonate si cu hartie foarte asemanatoare celei folosite in editiile originale britanice, aleasa special pentru a ilustra principiile sustinute de Jamie: simplu si natural.

"Arata ca o vedeta rock, gateste ca un inger"

Supranumit "Bucatarul rock'n roll care a dat artei culinare traditionale o lovitura binemeritata", Jamie Oliver e vazut ca unul care manifesta o dragoste copilaroasa fata de mancare. "Arata ca o vedeta rock, pare un tanar de aplomb si gateste ca un inger", il descrie Daily Telegraph. Felurile sale de mancare, mai degraba simple decat elaborate, se bazeaza pe ingrediente proaspete si mai ales pe ierburi, ceea ce a facut sa se spuna despre el ca a readus aromele in bucatarie.

Tot el este cel care a reusit sa schimbe meniurile din cantinele scolilor londoneze, unde i-a invatat pe cei mici ca mancarea sanatoasa poate fi mai gustoasa decat junk food-ul cu care erau obisnuiti. Crezul lui Jamie este ca orice om poate ajunge sa pregateasca o cina delicioasa, chiar daca nu a fiert nici macar un ou in viata sa.

De asemenea, a infiintat si continua sa fie implicat in organizatia de caritate Cheeky Chops, care ofera instruire si indrumare tinerilor cu dezavantaje, permitandu-le sa-si urmeze visurile si sa devina bucatari.

Supă de roşii proaspete şi ardei dulce cu busuioc zdrobit şi ulei de măsline

Această supă îmi place fierbinte, dar poate fi servită şi rece în timpul verii. Arată bine, iar aromele se potrivesc, deşi îşi păstrează gustul individual. Merge bine la prânz, cu un sendviş cald cu mozzarella sau cu o altă brânză cremoasă.

Ingrediente pentru 6 porţii:

15 roşii coapte mari

3 ardei roşii medii

aproximativ 7 linguri de ulei de măsline extra virgin

1 lingură de ardei iute roşu, fără seminţe, tocat

sare şi piper negru, proaspăt măcinat

1 căţel de usturoi, tocat mărunt

2 linguri de oţet din vin roşu, sau după gust

565 ml de supă de pui sau de legume (vezi 5, capitolul „Supe de bază, sosuri

şi alte mărunţişuri“)

2 pumni de frunze de busuioc proaspăt

Preparare:

Crestaţi partea de sus a roşiilor şi puneţi-le în apă clocotită timp de 20 de secunde sau până când puteţi da la o parte pieliţa şi seminţele.

Frigeţi ardeii întregi pe grătar (pentru a ajunge la gustul adevărat de ardei dulce trebuie fripţi până se înnegresc), lăsaţi-i într-un bol acoperit, apoi curăţaţi-i de coajă şi tocaţi-i mărunt.

Puneţi ardeii tocaţi într-o cratiţă încălzită, cu fundul gros, cu 2 linguri de ulei de măsline extravirgin şi ardeiul iute tocat. Adăugaţi puţină sare şi căliţi timp de 5 minute. Adăugaţi usturoiul tocat şi fierbeţi alte 2 minute.

Puneţi şi roşiile tăiate mare şi fierbeţi timp de 10 minute cu puţină sare şi oţet din vin roşu astfel încât să-şi amestece aromele. Adăugaţi supa şi fierbeţi la foc mic timp de 15 minute. Condimentaţi după gust.

Cu pisălogul şi mojarul (sau robotul de bucătărie) zdrobiţi busuiocul cu puţină sare, până se pasează. Amestecaţi cu restul de ulei de măs line şi adăugaţi mai mult oţet din vin roşu. Turnaţi cu generozitate acest amestec deasupra supei.

Seria Jamie Oliver la Jurnalul National va aparea timp de 20 de saptamani consecutiv. Fiecare carte de vineri va avea 64 de pagini integral color, pe aceeasi hartie de calitate pe care au aparut si cartile din librarii. Seria Jamie Oliver la Jurnalul se va distribui in fiecare vineri cu ziarul, la pretul de 7,9 lei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise