
400 de retete noi
Proiectul se adreseaza atat gurmanzilor si celor interesati de mancarea sanatoasa, cat si persoanelor carora le pasa de arta de a trai bine. In fiecare vineri, timp de 20 de saptamani, veti avea la dispozitie 64 de pagini cu retetele lui Jamie, in volume cu copertele cartonate si cu hartie foarte asemanatoare celei folosite in editiile originale britanice, aleasa special pentru a ilustra principiile sustinute de Jamie: simplu si natural.
"Arata ca o vedeta rock, gateste ca un inger"
Supranumit "Bucatarul rock'n roll care a dat artei culinare traditionale o lovitura binemeritata", Jamie Oliver e vazut ca unul care manifesta o dragoste copilaroasa fata de mancare. "Arata ca o vedeta rock, pare un tanar de aplomb si gateste ca un inger", il descrie Daily Telegraph. Felurile sale de mancare, mai degraba simple decat elaborate, se bazeaza pe ingrediente proaspete si mai ales pe ierburi, ceea ce a facut sa se spuna despre el ca a readus aromele in bucatarie.
Tot el este cel care a reusit sa schimbe meniurile din cantinele scolilor londoneze, unde i-a invatat pe cei mici ca mancarea sanatoasa poate fi mai gustoasa decat junk food-ul cu care erau obisnuiti. Crezul lui Jamie este ca orice om poate ajunge sa pregateasca o cina delicioasa, chiar daca nu a fiert nici macar un ou in viata sa.
De asemenea, a infiintat si continua sa fie implicat in organizatia de caritate Cheeky Chops, care ofera instruire si indrumare tinerilor cu dezavantaje, permitandu-le sa-si urmeze visurile si sa devina bucatari.
Supă de roşii proaspete şi ardei dulce cu busuioc zdrobit şi ulei de măsline
Această supă îmi place fierbinte, dar poate fi servită şi rece în timpul verii. Arată bine, iar aromele se potrivesc, deşi îşi păstrează gustul individual. Merge bine la prânz, cu un sendviş cald cu mozzarella sau cu o altă brânză cremoasă.
Ingrediente pentru 6 porţii:
15 roşii coapte mari
3 ardei roşii medii
aproximativ 7 linguri de ulei de măsline extra virgin
1 lingură de ardei iute roşu, fără seminţe, tocat
sare şi piper negru, proaspăt măcinat
1 căţel de usturoi, tocat mărunt
2 linguri de oţet din vin roşu, sau după gust
565 ml de supă de pui sau de legume (vezi 5, capitolul „Supe de bază, sosuri
şi alte mărunţişuri“)
2 pumni de frunze de busuioc proaspăt
Preparare:
Crestaţi partea de sus a roşiilor şi puneţi-le în apă clocotită timp de 20 de secunde sau până când puteţi da la o parte pieliţa şi seminţele.
Frigeţi ardeii întregi pe grătar (pentru a ajunge la gustul adevărat de ardei dulce trebuie fripţi până se înnegresc), lăsaţi-i într-un bol acoperit, apoi curăţaţi-i de coajă şi tocaţi-i mărunt.
Puneţi ardeii tocaţi într-o cratiţă încălzită, cu fundul gros, cu 2 linguri de ulei de măsline extravirgin şi ardeiul iute tocat. Adăugaţi puţină sare şi căliţi timp de 5 minute. Adăugaţi usturoiul tocat şi fierbeţi alte 2 minute.
Puneţi şi roşiile tăiate mare şi fierbeţi timp de 10 minute cu puţină sare şi oţet din vin roşu astfel încât să-şi amestece aromele. Adăugaţi supa şi fierbeţi la foc mic timp de 15 minute. Condimentaţi după gust.
Cu pisălogul şi mojarul (sau robotul de bucătărie) zdrobiţi busuiocul cu puţină sare, până se pasează. Amestecaţi cu restul de ulei de măs line şi adăugaţi mai mult oţet din vin roşu. Turnaţi cu generozitate acest amestec deasupra supei.
Seria Jamie Oliver la Jurnalul National va aparea timp de 20 de saptamani consecutiv. Fiecare carte de vineri va avea 64 de pagini integral color, pe aceeasi hartie de calitate pe care au aparut si cartile din librarii. Seria Jamie Oliver la Jurnalul se va distribui in fiecare vineri cu ziarul, la pretul de 7,9 lei.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 32 comentarii
-
-
daniela, 28 februarie 2010
stie cineva cand apare vol.16? mi-a spus cineva ca nu colectia s-a incheiat la vol.15
-
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010
Continutul cartilor e super dar calitatea hartiei lasa de dorit !
-
constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010
Jamie Oliver este un super bucatar !
-
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009
Am toate cartile care au aparut pe piata cu Jamie Oliver,mie personal imi place cum gateste el si tare il aqdmir si cand il vad la televizor.
-
Ted Simmons, 01 decembrie 2009
Ciorba de rosii este probabil gustoasa, dar nu ma impac cu cele 565 ml de supa de pui. Nu cumva e mai buna cu 555 ml.?
-
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009
Cumpar in continuare toate cartile care apar pe piata.
-
Catalina, 23 octombrie 2009
Are macar una dintre voi vreo carte de-a lui Jamie pe acasa? Aproape toate cartile lui sunt pe tipul acela de hartie iar pozele sunt aceleasi. In afara faptului ca sunt cartonate, si mai subtiri, cartile sunt cam aceleasi. La Carturesti am vazut si o carte a lui Jamie in engleza, era pe aceeasi foaie si e clar ca nu era facuta in Romania. Asa sunt cartile lui.
-
ana popescu, 23 octombrie 2009
Sunt dezamagita si revoltata ca tocmai Jurnalul National si mai ales in colaborare cu editura Curtea Veche - despre care aveam impresia ca sunt seriosi - au indraznit sa tipareasca si sa comercializeze o "carte" de o calitate atat de proasta; ma refer la atat de laudata "colectie" Jamie Oliver. Pot intelege ca Jamie Oliver are drept principii simplitatea si naturaletea, dar nu cred ca el ar fi de acord cu superficialitatea si zgarcenia cu care a fost prelucrata aceasta colectie: hartia este asemanatoare celei igienice, fotografiile sunt in mare parte sterse, nu se intelege nimic din ele. In plus, cartea se adreseaza persoanelor care doresc sa manance sanatos, prin urmare cred ca aceasta categorie isi poate permite achizitionarea colectiei chiar daca pretul ar fi fost putin mai mare. Din pacate, Jurnalul National a considerat ca putem fi pacaliti. Rusine pentru lipsa de respect!
-
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
M-am inscris la chioscul de ziare sa pot cumpara intreaga colectie(toate cele 20), prima o am deja.
-
cristina i. (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Imi place stilul lui Jamie, am cumparat deja prima carte, abia le astept pe celelalte.
-
Lia, 19 octombrie 2009
Eu am cumparat cartea, dar cine nu a mai gasit-o nu cred ca a pierdut nimic, am aceiasi parere ca Niko.
-
Niko Stan (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Mi-am cumparat cartea dar nu sunt incantata de calitatea hartiei, puteau sa puna un pret mai mare si sa o faca de o calitate mai buna.
-
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Detin cateva carti, nu cred ca este mare bucatar, nu-mi place aspctul lui dar sunt de acord cu mancarea sanatoasa introdusa in scolile engleze, asa ar trebui si la noi. Imi pare un cantaret rock. Multi au copiat retetele lui, asta nu se face daca vrei sa fi fair-play.
-
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009
Toate retetele lui Jamie Oliver, sunt foarte bune, dar cartea care a iesit pe piata la Jurnalul National nu este chiar asa de nemaipomenita. Felicitari pentru articol.
-
cozmin, 16 octombrie 2009
Nu stiti cu ce retete este prima carte de la jurnalul? Am auzit ca e cu salate si dressinguri.
-
dana0872 (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
O carte interesanta dar cu multe ingrediente destul de greu de gasit.
-
zana b. (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
Imi place aceasta reteta. Poate o sa-mi fac timp sa o prepar. Pare delicioasa.
-
dan, 16 octombrie 2009
Meseria de bucatar a fost decretata drept cea mai nesanatoasa dintre profesii.
-
Crisan Iuliana (Bucatar) , 16 octombrie 2009
Eu deja mi-am achizitionat prima carte, e superba. Abia astept urmatoarele carti. Este foarte buna si bine primita aceasta idee de a aduce in casele romanilor bucataria lui jamie. Multumim.
-
Niko Stan (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
Superrrrrr...abia astept sa pun mana pe carticele:D:D
-
larisa, 16 octombrie 2009
Multumim!
-
lia, 16 octombrie 2009
Ce ma bucur, am sa merg chiar acum sa-mi cumpar cartea. Felicitari pentru articol si multumim pentru anunt.
-
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
Multumim pentru articol si pentru anuntul facut, iar despre Jamie numai cuvinte de lauda, este un bucatar extraordinar, un om adevarat, inteligent, generos si cu un suflet foarte, foarte mare.
-
flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
Tocamai am cumparat cartea si sunt incantata. Multumim pentru articol.
-
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Un articol tare bun, merita cumparata colectia care o sa apara.
-
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Şi eu am să-mi cumpăr mâine un exemplar! Articolul este interesant!
-
silvianamaftei, 15 octombrie 2009
Astept cu nerabdare ziua de maine, sper sa prind un exemplar, multumesc pentru informatie.
-
Sidy, 15 octombrie 2009
Bine ca ati anuntat si voi! Eu am abonament la Jurnalul National dar nu si la carti, asa ca trebuie sa-l caut, daca l-oi gasi.
-
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Multumim Cristi, e foarte frumos, articolul. Multumim ca ne-ai anuntat, maine la chioscul de ziare, dupa carte.
-
Ramona (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
E grozav! Imi place foarte mult stilul lui! Ce mai, e talentat!
-
costy1969 (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Interesante carti, poate o sa cumpar toata colectia, iar pretul pare ok. Multumim pentru informatie.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010
Era vb de 20 de carti au aparut doar 15, sau in alte parti di tara au aparut 20? Stie cineva? Le-am cumparat cele 15 aparute.