Se pare ca nu tot ce stiam pana acum despre lactatele degresate era complet adevarat. Daca pana recent credeam ca laptele si iaurturile fara grasimi ne ajuta sa ne mentinem in forma si sa avem o silueta de invidiat, de acum inainte va trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a face o noua schimbare in regimul nostru alimentar. 
 
Un studiu publicat recent in Scandinavian Journal of Primary Healthcare confirma faptul ca persoanele care consuma in general produse lactate cu continut mare de grasimi (lapte nedegresat, unt, smantana) sunt mai putin expuse riscului de a se confrunta cu obezitatea centrala (depunerea de grasime in jurul abdomenului si a partii superioare a corpului) in comparatie cu persoanele care consuma produse lactate degresate si care, conform analizei, sunt mai expuse acestui tip de afectiune.
 
Rezultatele studiului vin dupa 12 ani, timp in care analiza a fost facuta pe barbati de varsta mijlocie. Conform acestei analizei, consumul moderat de lactate nedegresate ar putea sa fie chiar benefic pentru sanatatea organismului nostru. Un alt studiu, publicat in European Journal of Nutrition a analizat peste 16 cercetari, observand ca rezultatele au coincis in mare parte si ca, intr-adevar, consumul de lactate nedegresate se afla in stransa legatura cu un risc scazut de aparitie a obezitatii.

In plus, se pare ca nici diabetul sau bolile cardiovasculare nu sunt neaparat legate de consumul de lactate cu continut bogat de grasimi. Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca persoanele care au un nivel de colesterol prea ridicat ar trebui sa se abtina in continuare de la grasimile saturate, inclusiv de la cele care se gasesc in produsele lactate.

sursa
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gherghe Sebastian, 20 februarie 2014

    stau si ma intreb,de ce produsele lactate degresate sunt cu mult mai scumpe decat cele nedegresate sau semi degresate?

  • Fara foto

    Silvia Serratore, 18 februarie 2014

    Este adevarat dar nu este intregul adevar. Lactatele sunt extrem de sanatoase daca vin de la vaci crescute pe pajisti, au calciul natural care nu se gaseste in laptele de la vacile crescute in ferme. Acesta este inlocuit cu calciu ieftin de sinteza care este greu absorbit de corp. Acelasi lucru se poate spune si despre carnea de vita, cea provenita de la vacile crescute liber pe pajisti are componente sanatoase care aduc beneficii sanatatii noastre (mentin peretii vaselor sanguine flexibili) Este important insa sa nu exageram cu consumul de carne rosie.

  • Fara foto

    Sanatate CU Sabina, 18 februarie 2014

    interesant , nu ?

  • Fara foto

    Familia Ene, 18 februarie 2014

    Ne place!

  • Fara foto

    Miruna Zamfir, 18 februarie 2014

    o si calciu! a, si este adevarat ca grasimile se inlocuiesc cu zahar (fructoza pentru activia 0,1%), dar nu in toate. concluzie: uitati'va pe ingrediente. nu cumparati produse cu o lista lunga de ingrediente ce nu le puteti pronunta (si nu ma refer doar la mancare), este de preferat sa mancati mancare ADEVARATA, din natura, gen: pamant, copaci, curte.. stiti voi

  • Fara foto

    Miruna Zamfir, 18 februarie 2014

    asta din cauza continutului ridicat de grasimi; se presupune ca te satura, dar asta implica, consum moderat si.. intr'un final, este mai bine sa mananci mai multe produse lactate, pentru proteine, culturi lactice si alte minuni. de aceea este mai bine sa fie degresate; poti opta pentru somon, ulei de masline, avocado, diverse nuci desigur, in moderatie; dar nu sustin lactate in moderatie

  • Fara foto

    Arina Hostiuc, 17 februarie 2014

    Am mai auzit aceste informatii si de la dr. Mencinicopschi acum ceva timp; el afirma ca atunci cand scoti ceva (respectiv: grasimea=lipidele) inevitabil trebuie sa pui altceva in loc(respectiv :amidon, zahar sau si mai rau indulcitori) , care fac mult mai mult rau organismului uman decat 3 grame de grasime dintr-un iaurt sau lapte integral. Eu raman adepta produselor cat mai apropiate de forma lor naturala, bineinteles pastrand o masura in toate!