Principalul motiv pentru care ne e atat de greu sa renuntam la grasimi este ca, fara ele, mancarurile noastre nu vor mai fi la fel de savuroase. Daca reusesti sa aduci savoare mancarurile tale fara a te folosi de grasimi, vei avea doar de castigat.

Iata cum poti face asta:

- Daca iti place ca salata ta sa aiba un dressing consistent si nu te multumesti cu simplul amestec de otet si ulei, poti face un sos din iaurt degresat si condimente, dupa gustul tau. In vreme ce un dressing gras are pana la 8 grame de grasime/lingurita, sosul din iaurt are doar 2 grame de grasime.

- Salatele verzi, desi foarte sanatoase, pot deveni plictisitoare si fara savoare. Iti recomandam sa variezi cat poti salatele, adaugand frunze de spanac, castraveti, morcovi si altele.

- Pentru peste sau pui la gratar, uita de sosul tartar atat de delicios. Un simplu suc de lamaie poate da o savoare excelenta fripturilor la gratar si este, desigur, foarte sanatos.

- Foloseste doar ulei de masline extra-virgin. Acesta e perfect pentru salate sau pentru alte mancaruri unde uleiul are menirea de a da savoare in plus. Dintre toate tipurile de uleiuri de masline, cel extra-virgin are cel mai pur gust, cu o vaga aroma de fructe.

- Pastreaza la indemana zeama de pui (zeama in care a fiert puiul). Aceasta are foarte putine grasimi si aproximativ 10 calorii/cana. O poti folosi atunci cand faci piureu sau cand calesti legume, in loc de unt sau ulei.

- Daca iti plac sosurile aromate din comert, poti sa prepari asa ceva si la tine acasa! Spre exemplu, poti sa prepari o salsa delicioasa din legume si condimente sau un sos picant din ardei iuti si sos de rosii. De asemenea, nu uita ca mancarurile picante iti grabesc metabolismul.

- Nucile sunt foarte sanatoase si, in plus, pot da savoare celor mai plictisitoare dintre mancaruri. Spre exemplu, poti adauga migdale intr-un iaurt simplu sau intr-un bol de cereale.

- In locul altor alimente ce dau savoare mancarurilor, precum untul sau branzeturile, fa apel la condimente. Fie proaspete, fie uscate, condimentele iti vor aroma mancarea fara a fi nevoie de suplimenti bogati in grasimi. Experimenteaza cu busuioc, chimen, tarhon, curry, pana gasesti combinatia ideala pentru tine.

- Gateste folosind tigai de calitate, pentru a nu fi nevoie sa folosesti grasimi (ulei, unt, untura) atunci cand prajesti sau calesti ceva.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Da, trebuie sa renuntam la grasimi cat se poate.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    Bun articol, de respectat sfaturile!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    Interesant si de retinut...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2012

    Minunat articol mai ales acum dupa sarbatori!!