Mancaruri gustoase si sanatoase - nu doar un mit!

Principalul motiv pentru care ne e atat de greu sa renuntam la grasimi este ca, fara ele, mancarurile noastre nu vor mai fi la fel de savuroase. Daca reusesti sa aduci savoare mancarurile tale fara a te folosi de grasimi, vei avea doar de castigat.

Mancaruri gustoase si sanatoase - nu doar un mit!

Iata cum poti face asta:

- Daca iti place ca salata ta sa aiba un dressing consistent si nu te multumesti cu simplul amestec de otet si ulei, poti face un sos din iaurt degresat si condimente, dupa gustul tau. In vreme ce un dressing gras are pana la 8 grame de grasime/lingurita, sosul din iaurt are doar 2 grame de grasime.

- Salatele verzi, desi foarte sanatoase, pot deveni plictisitoare si fara savoare. Iti recomandam sa variezi cat poti salatele, adaugand frunze de spanac, castraveti, morcovi si altele.

- Pentru peste sau pui la gratar, uita de sosul tartar atat de delicios. Un simplu suc de lamaie poate da o savoare excelenta fripturilor la gratar si este, desigur, foarte sanatos.

- Foloseste doar ulei de masline extra-virgin. Acesta e perfect pentru salate sau pentru alte mancaruri unde uleiul are menirea de a da savoare in plus. Dintre toate tipurile de uleiuri de masline, cel extra-virgin are cel mai pur gust, cu o vaga aroma de fructe.

- Pastreaza la indemana zeama de pui (zeama in care a fiert puiul). Aceasta are foarte putine grasimi si aproximativ 10 calorii/cana. O poti folosi atunci cand faci piureu sau cand calesti legume, in loc de unt sau ulei.

- Daca iti plac sosurile aromate din comert, poti sa prepari asa ceva si la tine acasa! Spre exemplu, poti sa prepari o salsa delicioasa din legume si condimente sau un sos picant din ardei iuti si sos de rosii. De asemenea, nu uita ca mancarurile picante iti grabesc metabolismul.

- Nucile sunt foarte sanatoase si, in plus, pot da savoare celor mai plictisitoare dintre mancaruri. Spre exemplu, poti adauga migdale intr-un iaurt simplu sau intr-un bol de cereale.

- In locul altor alimente ce dau savoare mancarurilor, precum untul sau branzeturile, fa apel la condimente. Fie proaspete, fie uscate, condimentele iti vor aroma mancarea fara a fi nevoie de suplimenti bogati in grasimi. Experimenteaza cu busuioc, chimen, tarhon, curry, pana gasesti combinatia ideala pentru tine.

- Gateste folosind tigai de calitate, pentru a nu fi nevoie sa folosesti grasimi (ulei, unt, untura) atunci cand prajesti sau calesti ceva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise