Motivul pentru care ar trebui sa consumi oua mai des

Ouale se incadreaza cu usurinta in top 5 alimente pe care le preferam atunci cand gatim. Nu numai pentru ca sunt pline de nutrienti, dar si pentru ca sunt foarte gustoase. Poti pregati o multime de retete cu ajutorul lor. De la omlete pufoase la oua ochiuri cu spanac, oua jumari, prajituri minunate sau bezele crocante pe care sa le imparti cu toti cei dragi. E clar! Ne plac la nebunie aceste "cadouri" pe care ni le ofera pasarile. Iar astazi am aflat un nou motiv pentru care ar trebui sa le consumam tot mai des. Ouale ar putea preveni pierderea memoriei si micsora riscul de aparitie a dementei.  

Motivul pentru care ar trebui sa consumi oua mai des

Conform celui mai recent studiu, datorita continutului de luteina si zeaxantina, ouale ar putea mentine sanatatea functiilor cognitive, in special in cazul persoanelor in varsta. De asemenea, cei doi compusi imbunatatesc aspectul pielii, dar si vederea.
De curand, oamenii de stiinta de la Universitatea Tufts din SUA planuiesc sa faca o noua analiza in aceasta privinta. In studiul cu pricina vor fi implicati atat barbati, cat si femei cu varste de peste 50 de ani. Jumatate dintre subiectii vizati vor consuma cate doua oua pe zi, iar ceilalti subiecti nu vor consuma deloc acest aliment. Cercetatorii planuiesc sa testeze pe parcursul studiului atat capacitatea de memorie, cat si fluenta verbala si capacitatea de a fi atent la ceva pentru o perioada mai lunga. Oamenii de stiinta se asteapta ca in cazul persoanele care vor consuma cate doua oua pe zi sa se observe o imbunatatire a functiilor mentale.
Ce spuneti? Omleta la micul dejun? :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise