
Raportul OMS include carnea procesata pe lista produselor cu cel mai mare risc cancerigen, iar carnea rosie, in urmatorea categorie de risc. Informatia a aparut initial vineri si a starnit proteste din partea reprezentantilor industriei alimentare din Statele Unite.
Astazi, 26 octombrie, a fost emis si comunicatul oficial al OMS in legatura cu acest subiect.
Este vorba mai ales de cancerul de colon, despre care World Cancer Research Fund (WCRF) a avertizat in trecut ca exista dovezi clare in favoarea ipotezei ca un consum excesiv de carne rosie ar favoriza aparitia acestui tip de cancer.
Explicatia pentru declansarea cancerului ar fi pigmentul care da culoarea specifica carnii rosii, hematina. Aceasta ar putea afecta mucoasa intestinului.
Totodata, metodele de conservare a carnii prin afumare, uscare sau sarare ar putea duce la formarea unor compusi cancerigeni.
Raportul OMS nu implica neaparat necesitatea unor modificari ale legislatiei in privinta acestor alimente, dar ar putea afecta vanzarile si increderea consumatorilor, la fel cum s-a intamplat si cu tigarile si industria tutunului in trecut.
Expertii in domeniu au mai spus ca o portie de 50 de grame de carne rosie consumata zilnic creste riscul aparitiei de cancer cu 18%.
Sursa foto: en.wikipedia.org
Sursa articol: reuters.com, who.int
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 1 comentariu
Coolgrl Unika, 31 martie 2016
Daca sunt cancerigene la ce le mai scot la vanzare? sa minta populatia si sa isi bata joc de ea cate dintre carnuri nu sunt otravite si nu sunt bune si mereu asa se zice dar lumea consuma.....