1. Pepenele verde
Pepenele verde conţine aproximativ 90 % apă, ceea ce înseamnă că este fructul care ne ajută să ne hidratăm cel mai bine! Îl poţi consuma ca atare sau poţi face din el un sorbet răcoritor ori o salată de fructe.
Vrei ceva mai sofisticat? Înseamnă că aroma puternică a pepenelui galben este pe placul tău! Pune lângă feliile de pepene câteva feliuţe de prosciutto şi impresionează-ţi prietenii cu un aperitiv italienesc! Perfect pentru un picnic, nu-i aşa?
August este, cu siguranţă, luna porumbului! Fierbe-l sau coace-l pe grătar pentru o gustare rapidă, sănătoasă şi plină de fibre! De asemenea, îl poţi include într-o salată de legume, de ton sau îl poţi transforma într-o supă cremă, perfectă pentru prânz! Oricum l-ai prepara, porumbul va fi la fel de gustos!
Dovlecelul conţine o mulţime de minerale, fibre, magneziu şi calciu. În plus, este şi foarte gustos! Cum ai putea să nu-l incluzi în reţele tale, mai ales când îi poţi prepara în atâtea feluri? Pune-l pe grătar, într-o ciorbă acră sau foloseşte-l pentru a prepara o musaca de legume!
Fie că vorbim despre mure, zmeură, afine sau coacăze roşii, putem spune că toate au un numitor comun: sunt bogate în antioxidanţi! Ajută la protejarea ţesutului muscular şi protejează inima! Aşa că, de ce să nu profităm de ele din plin? Le putem consuma într-o salată de fructe sau chiar la micul dejun, cu o porţie de iaurt! Dar nici un cheesecake cu fructe de pădure nu sună rău, nu-i aşa?
Acum, că am poftit la toate mâncărurile acestea delicioase, fugim în bucătărie să preparăm ceva bun! Şi voi faceţi la fel? Foarte bine! Atunci vă urăm poftă bună şi spor la gătit!
Sursa foto.
Comentarii