Reducetarianismul, noul stil de alimentatie sanatoasa

Cu totii am auzit despre dieta vegana sau dieta vegetariana, unele dintre cele mai in voga stiluri de alimentatie din ultimii ani. Pe langa acestea, un curent si mai nou a aparut: reducetarianismul. Acest nou trend consta in reducerea portiilor de carne consumate, fara a o elimina insa de tot.  

Reducetarianismul, noul stil de alimentatie sanatoasa

Fondatorii acestui nou stil de mancat sanatos sunt Brian Kateman si Tyler Alterman reduc acest nou trend in 3 cuvinte: mananca mai putina carne. Practic, reducetarianismul este calea de mijloc dintre vegetarieni si consumatorii de carne.

Conceptul permite consumatorilor sa mearga pe o linie fina aflata intre obligatiile lor morale si nevoile lor nutritionale de baza. Reducetarianismul este foarte atragator datorita faptului ca nu interzice complet consumarea vreunui aliment, fiind permis consumul de carne, oua si lactate.

Printre beneficiile pe care reducetarianismul le aduce se numara si scaderea riscului de aparitie a diabetului, reducerea celulelor canceroase, protejarea sanatatii inimii si scaderea in greutate, printre altele. Fondatorii acestui trend incurajeaza catre reducerea consumului de carne, subtituind-o cu alte alimente, mult mai benefice organismului, precum legumele sau fructele. De asemenea, acestia ne mai recomanda sa consumam carne de calitate si sa reducem consumul de fructe de mare si lactate.

Kateman sfatuieste iubitorii de carne sa incerce sa o reduca incet: fie prin portii mai mici, fie prin consumul de carne doar in anumite zile, afirmand ca in acest mod putem sa adoptam noul concept ca mod de viata mult mai simplu.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise