Dupa un final de an imbelsugat in preparate culinare, suntem gata sa reducem numarul caloriilor si sa ne detoxificam organismul.

In cele ce urmeaza v-am pregatit 3 retete de mancaruri usoare si gustoase, care sa va ajute sa mancati mai sanatos la inceputul acestui an.

 

Mancare de legume: usor de preparat, usor de digerat

1 dovlecel decojit, curat de seminte si feliat cu cubulete mici;

1 ceapa mica taiata cubulete;

2 morcovi mari taiati cubulete (se taie in jumatati pe lungime, iar apoi jumatatile se taie cubulete);

3 catei de usturoi, tocati marunt;

6 cani de apa;

500 g de cartofi mici, taiati in jumatati;

2 radacini de telina, taiate cubulete;

8 ciuperci normale,  foliate in jumatati;

2 linguri de bulion;

 

Preparare:

Puneti toate ingredientele intr-o oala mare si puneti-o la foc. Cand au inceput sa fiarba, reduceti focul si lasati-le la foc reduc timp de 25 minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

 

Pui asiatic, dulce acrisor

 

1 piept de pui dezosat, fara piele;

1 cana paste de tomate;

1 ardei rosu, taiat in cubulete;

1 cutie  de ananas cuburi (nu se folseste zeama);

1 ardei grad taiat cubulete;

 

Preparare:

Se taie pieptul de pui in cuburi si se fierbe pana cand carnea incepe sa se inmoaie . Se scurge zeama din tigaie.  Se adauga cuburile de ananas, pasta de tomate si ardeiul gras.  Se gatesc la foc mic timp de 20 minute. Se poate servi impreuna cu serveste cu orez.

 

Pere fierte in vin, ornate  cu iaurt dietetic

 

1 cana si ½ de vin rosu (Merlot sau Pinot Noir);

4 pere tari;

1/3 ceasca de iaurt dietetic;

1 baton de scoartisoara (5-10 grame);

3 lingurite de miere de albine

1/2  lingurita de esenta de vanilie;

 

Preparare:

Perele se curate de coaja, fara a indeparta si coditele. Se taie o felie din partea de jos a fiecare pere pentru ca aceastea sa poata sta in pozitie verticala. Asezati perele in pozitie orizontala intr-o craticioara si adaugati vinul, foi de dafin, batonul de scortisoara si mierea. Se pun la fiert. Cand continutul a inceput sa fiarba, se reduce focul si se acorpera craticioara cu un capac. Se da la foc redus timp de 25 – 30 minute.  Odata la 15 minute, perele se intorc de pe o parte pe cealalata. Cu un cutit se verifica daca s-au facut. Se aseaza perele in pozitie verticala pe o farfurie. Continutul ramas se aduce la temperatura de firbere si se reduce focul pe masura ce incepe sa aiba consistenta unui sirop, pana cand ajunge la ½ de ceasca. Se adauga esenta de vanilie si tot continutul se toarna peste pere.

Se adauga iaurtul peste pere (in partea de sus) si se servesc calde.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    retete interesante in acest articol!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    Merita incercat...

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    bune si sanatoase

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

    Interesant articol. Reteta cu pere o voi incerca azi, dupa care am sa postez impresii.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Un articol foarte interesant

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    nu stiu cat de asiatic e puiul cu pasta de tomate

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Numai ideii bune,fiecare fel e un festin in felul lui.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Puiul asiatic este o minune.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

    Puiul asiatic este intr-adevar foarte bun

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Bune retete, usor de realizat.

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Bun articolul, bune retetele! Binevenite!

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Puiul asiatic,dulce acrisor este o minune.Am manancat si este delicios.

  • Fara foto

    Di.Modi, 12 ianuarie 2010

    Pentru ION care cere niste precizări :) 1.Expresia "tăiat în cubuleţe" se traduce prin taierea zarzavatului in fâşii lungi pe care apoi le tai de-a curmezisul (dacă nu-ţi reusesc perfect cubuletele, atâta pagubă) :D 2. Ciupercile se taie in 2 sau în 4 de-a lungul , rezultând felii nu "folii" (iartă şi matale greşala ca suntem obosiţi deh, ca după sărbători) :-j 3. Cele 6 căni de apă, totalizează cca. 1,5 l (având în vedere şi luând în considere capacitatea unei căni obisnuite care este de 250 ml)şi se evaporă în timpul fierberii ingredientelor, doar nu vrei să le mănânci nefierte, nu? 4. Condimentele sunt cu adevărat puţine; înafară de sare mai este doar piperul, la care până la urmă poţi renunţa şi să-l înlocuieşti cu alte plante aromatice măcinate (sugerez cimbru, busuioc, rozmarin, chimen şi nucşoară). Şi apoi, condimentele la mâncare se pun după gustul fiecăruia, nu-i aşa ? Merită să încerci crede-mă, altfel nu ai cum să ştii dacă e o mâncare bună sau nu. Ah, da! mai era ceva: reţetele se dau de obicei cam pentru 4 persoane, dar depinde si de mărimea zarzavaturilor folosite, ca şi de mărimea porţiilor servite:)

  • Fara foto

    Di.Modi, 12 ianuarie 2010

    Pentru ION care cere niste precizări :) 1.Expresia "tăiat în cubuleţe" se traduce prin taierea zarzavatului in fâşii lungi pe care apoi le tai de-a curmezisul (dacă nu-ţi reusesc perfect cubuletele, atâta pagubă) :D 2. Ciupercile se taie in 2 sau în 4 de-a lungul , rezultând felii nu "folii" (iartă şi matale greşala ca suntem obosiţi deh, ca după sărbători) :-j 3. cele 6 căni de apă., totalizează cca. 1,5 l (având în vedere şi luând în considere capacitatea unei cani obisnuite care este de 250 ml). 4. Condimentele sunt cu adevărat puţine, înafară de sare mai este doar piperul, la care până la urmă poţi renunţa şi să-l înlocuieşti cu alte plante aromatice măcinate (sugerez cimbru, busuioc, rozmarin, chimen şi nucşoară). Şi apoi, condimentele la mâncare se pun după gust nu-i aşa ? Merită să încerci crede-mă, altfel nu ai cum să ştii dacă e o mâncare bună sau nu . Ah, da! mai era ceva: reţetele se dau de obicei cam pentru 4 persoane, dar depinde si de mărimea zarzavaturilor folosite, ca şi de mărimea porţiilor servite:)

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    interesanta reteta de pere fierte in vin!!!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    INTERESANT ARTICOL.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    Felicitări pentru articol şi pentru idei!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    Intr-adevar, 3 idei foarte bune, mai ales atunci cand te intrebi: Ce sa mai gatesc azi?

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    interesant,este o idee buna pentru o mancare sanatoasa.felicitari

  • lizz

    lizz (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    felicitari pentru idee si retete. ma tenteaza puiul cu ananas.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    In sfarsit s-a gandit cineva sa mai introduca ceva articole noi.Ma cam plictisisem.De cate ori intram aici vedeam acelasi articol. Cam tarziu.

  • Fara foto

    magda, 09 ianuarie 2010

    Foarte interesante retetele. O sa le incerc si eu... felicitari pt articol. Succes in continuare.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Minunate ideile ! Multumim frumos si...felicitari pentru articol !

  • Fara foto

    ion, 08 ianuarie 2010

    Mancare de legume - cate persoane/portii? 1 dovlecel decojit, curat de seminte si feliat cu cubulete mici; cum se feliaza cu cubulete? 1 ceapa mica taiata cubulete; cubulete cum? 2 morcovi mari taiati cubulete (se taie in jumatati pe lungime, iar apoi jumatatile se taie cubulete); 3 catei de usturoi, tocati marunt; 6 cani de apa; asta este ca. 2 ltr. 500 g de cartofi mici, taiati in jumatati; 2 radacini de telina, taiate cubulete; 8 ciuperci normale, foliate in jumatati; ce inseamna foliat? 2 linguri de bulion; Preparare Puneti toate ingredientele intr-o oala mare si puneti-o la foc. Cand au inceput sa fiarba, reduceti focul si lasati-le la foc reduc timp de 25 minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. - Foarte saraca in condimente. Va rog mai multa atentie cu retetele; asta este CIOTBA. RETETA FARA NICI O VALOARE - NICI MACAR NU TREBUIE INCERCATA

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Felicitari pentru articol si multumm pentru idei.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Un articol interesant,iar retetele sunt tare gustoase...

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Foarte interesanta mi se pare reteta cu pere fierte in vin, am s-o incerc cat de curand...Multumim pt minunatele retete publicate de fiecare data.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Foarte bune si delicioase aceste retete,usor de facut,felicitari pentru articol.