Bucataria romaneasca e ceva mai traditionala in ceea ce priveste salatele. O salata cu legume e o salata cu legume, iar salatele cu fructe sunt cu totul altceva. Totusi, sunt foarte multe retete de salate cu legume ce au ca ingrediente special fructe – de la mere, pere pana la cubulete de ananas sau pepene verde. Fructele dau o savoare nebanuita unei simple salate si, daca adaugi si un dressing bun, o banala salata se transforma intr-un fel de mancare simandicos.
Iata cateva retete de salate care contin si fructe:

SALATA ITALIANA

Ingrediente:
300 g paine alba (sa nu fie proaspata), 8 linguri ulei de masline, 700 g rosii, 1 ardei gras, 1 ceapa rosie de apa, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 2-3 pere, 1 lingura capere, sare, piper, dressing grecesc (va recomandam Knorr Salad Dressing Grecesc, un dressing foarte aromat pentru o salata hranitoare si usoara, ideala in lunile toride de vara).

Mod de preparare:
Se taie painea cubulete de circa 2 cm. Se incing intr-o tigaie trei linguri de ulei si se prajeste painea, amestecand intruna, pana ce devine crocanta.
Se spala rosiile si se taie marunt. Ardeiul, curatat de seminte si nervuri, se taie fasii, iar ceapa - fideluta. Se spala busuiocul, se aleg frunzulitele si se toaca marunt, iar usturoiul curatat se preseaza sau se zdrobeste. Se taie perele in felii lunguiete. Se amesteca painea cu rosiile, ardeiul, ceapa, feliile de pere si caperele si se adauga sarea, piperul si dressingul grecesc (va recomandam Knorr Salad Dressing Grecesc). La sfarsit de tot se adauga usturoiul.
3. Se amesteca bine salata si se lasa 30 de minute la rece. Se gusta de sare si piper si se serveste garnisita - eventual - cu frunzulite de busuioc.

SALATA DE PUI CU PORTOCALE SI SUSAN


Ingrediente:
o punga de legume congelate diverse, o ceapa rosie mica, condimente, cubulete de piept de pui, o lingura de ulei de masline;
pentru dressing: sucul de la o portocala, o lingurita de coaja de portocala, doua linguri de ulei, o lingurita de mustar dijon, piper.

Mod de preparare:
Intr-un bol de salata, adauga legumele congelate, alaturi de ardei gras si feliute de ceapa. Intr-o tigaie, pune la prajit bucatelele de piept de pui in ulei de masline. Atunci cand s-au patruns, adauga ingredientele pentru dressing si tine pe foc inca 1 minut. Toarna sosul peste legume.

SALATA CU DOVLECEI SI PEPENE ROSU

Ingrediente:
1 kg dovlecei mici, 300 g ceapa mare, 300 g ceapa marunta (de arpagic), 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 70 g stafide, 70 g boabe de ienupar, 1 lingura boabe de coriandru, 2 felii mai mari de pepene rosu, 100 ml vin alb sec, 2 linguri pasta de tomate (bulion), 1 varf de cutit piper, 1 legatura busuioc verde, 1 foaie de dafin, sare, dressing mediteranean (va recomandam Knorr Salad Dressing Mediteranean)

Mod de preparare:

Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se calesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp. Intr-un bol, se amesteca dressingul mediteranean (va recomandam Knorr Salad Dressing Mediteranean), vinul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se adauga legumele calite, se amesteca bine si se serveste.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    zana b., 05 iulie 2009

    Salata de pui cu portocale ma incanta!