Dintre toate femeile care au încercat cel puţin o dietă şi care vor să slăbească, majoritatea îţi vor spune că partea cea mai grea e să te abţii de la a mânca, înconjurată fiind de bunătăţi. Soluţia este una simplă şi face apel la nevoia noastră constantă de a fi mulţumiţi sau măcar de a nu ne culpabiliza când vine vorba de performanţele proprii.  Testul morcovului a fost pus la punct de către o echipă de psihologi care, lucrând cu pacienţi suferind de obezitate morbidă, înainte şi după chirurgia bariatrică (ramură a chirurgiei care se ocupă cu tratarea obezităţii), au căutat febril o cale de a împiedica nişte oameni obişnuiţi să mănânce non-stop, în exces, să mănânce şi atunci când le este foame. 

Testul morcovului este cât se poate de intuitiv. Când simţi nevoia să mergi la frigider şi să îţi iei ceva de mâncare, oferă-ţi un morcov imaginar. 

Dacă, tot imaginar, te vezi devorându-l,  îţi este foame. Dacă, în schimb,  te surprinzi  făcând nazuri la ideea că morcovul nu e suficient de bun ca să treacă drept  gustare, evident era vorba de o poftă nejustificată de nevoia organismului tău de a se hrăni.

În acest caz, te vei simţi şi puţin (sau mai mult, în funcţie de ataşamentul tău faţă de mâncare) vinovată pentru modul în care obiceiul tău nesănătos a ocolit sancţiunea conştientului... cu permisiunea ta! 

Alte modalităţi de a te lupta cu mâncatul compulsiv sunt : întocmirea unui meniu săptămânal în weekendul dinainte şi cumpărături strict pentru acel meniu, introducerea alimentaţiei sănătoase şi în rutina celorlalţi membri ai familiei pentru care găteşti, substituirea recompenselor comestibile cu recompense de altă natură (poşete, pantofi, haine, bijuterii, muzică etc.). 

Citeste mai mult pe Unica.ro

http://www.unica.ro/

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • constanta proca, 06 mai 2010

    Un articol foarte interesant.