Ai fost la cumparaturi, ai umplut sacosele cu o multime de produse si acum te-ai apucat sa le asezi, rand pe rand, in frigider? Ei bine, trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a face asta. Nu toate alimentele au nevoie de refrigerare, ba chiar unele dintre ele se pastreaza mult mai bine la temperatura camerei. Iata care sunt produsele pe care nu ar trebui sa le pastrezi in frigider.
 
 
1. Rosiile. Racoarea din frigider face ca rosiile sa devina moi si apoase, ceea ce nu este deloc un lucru bun. Pentru ca rosiile sa ramana in stare buna, trebuie doar sa le pastram la temperatura camerei, intr-un loc intunecos, ferit de surse de caldura sau lumina.
 
2. Ceapa. Poate fi pastrata cu succes in orice loc din bucatarie, beci sau camara, atat timp cat este tinuta la departare de cartofi. Acestia emana gaze care pot grabi alterarea cepei.
 
3. Merele. Aceste fructe delicioase si sanatoase rezista fara probleme aproximativ o saptamana daca sunt tinute la temperatura camerei. Ele trebuiesc asezate departe de alte fructe sau legume deoarece, din cauza gazului pe care il emana, pot grabi alterarea celorlalte produse. Totusi, daca doriti sa le pastrati mai mult de o saptamana, le puteti aseza si in frigider. 
 
4. Cartofii. Refrigerarea nu le afecteaza doar gustul, dar si textura. Cartofii trebuiesc pastrati in pungi de hartie, la temperatura camerei, intr-un loc ferit de lumina. Ei pot rezista astfel si pana la trei saptamani.
 
5. Sosul de ardei iute. Iti place sa mananci condimentat si cumperi mereu sosuri iuti? Ei bine, ele nu au ce cauta in frigider. Se pastreaza foarte bine pe orice raft din bucatarie sau camara si rezista cu succes pana la trei ani de zile.
 
6. Mierea. Nu este neaparat sa o scoti din frigider, insa mierea poate fi pastrata foarte bine la temperatura camerei, fara sa se strice. In plus, daca nu o refrigerezi, ea va ramane lichida si va fi mai usor de utilizat atunci cand ai nevoie de ea.
 
7. Busuiocul. Busuiocul este delicios in salate, mai ales alaturi de rosii si se pare ca prefera acelasi tratament ca ele. Pentru a ramane proaspat cat mai mult timp, acesta nu trebuie pastrat in frigider. Daca ati cumparat busuioc proaspat, este indicat sa-l puneti intr-un pahar de apa si sa-l feriti de lumina soarelui.
 
8. Avocado. Acest aliment minunat si bogat in nutrienti nu incepe sa se coaca decat dupa ce este cules din copac. In general, fructele de avocado care ajung in magazinele din Romania nu sunt foarte bine coapte si, de aceea, este recomandat sa-l pastram pe masa din bucatarie, la temperatura camerei, pentru a-i grabi procesul de coacere.
 
9. Dovleacul rosu. "Placintarul", asa cum este numit in popor, nu are nevoie de refrigerare. Este de ajuns sa-l pastram pe gresie, departe de sursele de caldura din bucatarie (cuptor, aragaz, calorifer etc.), iar el va ramane la fel de proaspat si bun pentru mult timp.
 
10. Usturoiul. Acesta poate rezista si pana la doua luni daca este pastrat la temperatura camerei, in bucatarie ori camara. Nu uitati ca el nu trebuie lasat in pungi inchise. Este de preferat sa-l asezati fie intr-un cos, fie direct pe raft.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Edit Sandor, 12 iulie 2014

    mierea originala se zahariseste, dar nu se strica. Si daca pui si tii cateva Minute mierea zaharizata in apa fierbinte, din nou se poate folosi ca si inainte

  • Fara foto

    Edit Sandor, 12 iulie 2014

    eu tin usturoiul in frigider, sta mult mai mult, si nu se usca

  • Fara foto

    Edit Sandor, 12 iulie 2014

    Multe am auzit, dar tot nu pricep ce este de fapt dovleacul rosu

  • Fara foto

    Victoria Mitzuca, 27 iunie 2014

    Mierea este singurul aliment - de pe pamant - care nu are termen de garantie !!! Rezista si este buna de mancat si dupa 1.000 de ani !

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 26 iunie 2014

    stim ca au miros unele alimente

  • Fara foto

    Mariana Cornoiu, 26 iunie 2014

    Daca este de salcam si fagurii sunt noi, atunci nu se zahariseste!

  • Fara foto

    Manole_Gina, 03 martie 2014

    imformatii importante multumim

  • Fara foto

    Veronica Musat, 22 ianuarie 2014

    Interesant, si va multumim.

  • Fara foto

    Anca Panghea, 21 ianuarie 2014

    Mierea care ramane lichida nu este 100% naturala. Cea naturala se zahariseste intotdeauna.

  • Fara foto

    Constantin Elena, 18 ianuarie 2014

    multumesc pentru sfaturi.chiar ma bucur cand invat ceva nou

  • Fara foto

    kok miori, 18 ianuarie 2014

    Minunate idei pe care le voi practica.

  • Fara foto

    Coty Anaq, 18 ianuarie 2014

    mierea originala se zahariseste, dar nu se strica. Si daca pui si tii cateva Minute mierea zaharizata in apa fierbinte, din nou se poate folosi ca si inainte

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 18 ianuarie 2014

    chestia cu ceapa si cartofii...interesant.

  • Fara foto

    Anton Ionela, 18 ianuarie 2014

    informatii importante pe care nu le stiam,multumesc

  • Fara foto

    Roxana Ela Naftanaila, 18 ianuarie 2014

    Avocado nu se coace decat dupa ce este cules.Ceapa si cartofii nu se pun impreuna...chiar nu stiam...Usturoiul nu se tine in pungi inchise..Interesant!

  • Fara foto

    Simon Petru, 17 ianuarie 2014

    multumesc,de mare ajutor

  • Fara foto

    Bortos Viorica, 16 ianuarie 2014

    Mul;tumim. Nu le stiam pe toate.

  • Fara foto

    Gabriela Weber, 16 ianuarie 2014

    multumim de sfaturi!nu le cunosteam pe toate!

  • Fara foto

    Edward Waiss, 15 ianuarie 2014

    Foarte interesant ! Sunt utile aceste sfaturi, vă rog să continuati,,, Felicitări !

  • Fara foto

    Paul Mitricuna, 15 ianuarie 2014

    sfaturi utile pt noi toti felicitari multe nu le cunoastem si invatam mereu dela voi