10 alimente pe care sa nu le pastrezi niciodata in frigider

De cele mai multe ori, suntem tentati sa depozitam totul in frigider.  Insa, exista cateva alimente pe care nu e bine sa le bagati in frigider niciodata.  In schimb, camara este mult mai buna pentru multe dintre ele.  Ca sa fiti informati, v-am facut o lista cu 10 dintre alimentele care-si pierd din proprietati atunci cand sunt bagate la frigider:  

10 alimente pe care sa nu le pastrezi niciodata in frigider

1. Ceapa

Umezeala din frigider va inmuia ceapa. Aceasta se pastreaza cel mai bine intr-un loc uscat si racoros, cum ar fi camara.

2. Cafea

Indiferent daca este macinata sau boabe, cafea nu se pastreaza niciodata in frigider, pentru ca isi pierde din aroma.

3. Ulei de masline

Daca bagati uleiul de masline in frigider, acesta isi va schimba consistenta, devenind mai vascos.

4. Busuioc

Busuiocul se vestejeste mai repede in frigider. Cea mai buna metoda de pastrare a acestuia este intr-un pahar cu apa, pe masa din bucatarie.

5. Miere

Mierea nu are termen de valabilitate. Deci, nu trebuie s-o deopzitati in frigider pentru a o pastra "proaspata" mai multa vreme. In plus, daca bagati mierea in frigider, riscati ca aceasta sa se zahariseasca.

6. Usturoi

Daca-l pastrati in frigider, usturoiul va deveni cauciucat. Ca si in cazul cepei, acesta trebuie depozitat intr-un loc uscat si racoros.

7. Paine

Painea se usuca mai repede daca e pastrata in frigider. In schimb e mai bine s-o pastrati in congelator.

8. Avocado

Avocado este unul dintre fructele care isi continua procesul de coacere si dupa ce este cules. Insa, atunci cand este depozitat in frigider, acesta intra in "hibernare", ceea ce inseamna ca nu se va mai coace.

9. Cartofi

Atunci cand sunt bagati in frigider, cartofii devin mai dulci si granulosi.

10. Rosii

Rosiile isi pierd din aroma si isi schimba textura atunci cand sunt bagate la frigider.

Sursa foto: houselogic.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise