10 greseli ce duc la deteriorarea cutitelor

In momentul in care achizitionezi un set bun de cutite, impreuna cu acesta vine si dorinta de a te putea bucura cat mai mult timp de cutitele cele noi. Si nu este deloc gresit sa va doriti acest lucru, avand in vedere ca preturile pentru astfel de ustensile de bucatarie nu sunt intotdeauna foarte prietenoase.  Totusi, desi mare parte dintre noi se comporta exemplar cu ustensilele din bucatarie, se poate intampla sa le deterioram fara sa ne dam seama. Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem in bucatarie si care ne deterioreaza cutitele:

10 greseli ce duc la deteriorarea cutitelor

1. Nu toate cutitele pot fi folosite pe alimente congelate

Mai mult decat atat, foarte putine cutite pot face acest lucru. Chiar daca ati vazut asta in multe clipuri comerciale, credeti-ne pe cuvant: daca tineti la cutitele voastre, evitati sa le folositi in acest mod. De asemenea, trebuie sa luati in considerare ca exista si riscul de a va accidenta in momentul in care incercati sa taiati un produs congelat. Cel mai bine este sa taiati alimentele inainte de a fi congelate, pentru a evita astfel de situatii.
2. Nu lasati cutitele umede

In momentul in care depozitam cutite ce nu sunt complet uscate, exista un risc foarte ridicat ca ele sa rugineasca sau sa capete o suprafata aspra. De aceea, este recomandat sa stergem cutitele bine inainte de depozitare.
3. Nu lasati cutitele murdare

Oricat de obositi ati fi dupa cina, nu treceti peste etapa curatarii cutitelor. In sens contrar, mancarea se va usca pe cutit, facandu-l mult mai greu de curatat, putand cauza, de asemenea, si ruginirea acestuia.
4. Nu se recomanda curatarea in masina de spalat vase

Mai mult de atat, obiectele ascutite introduse in masina de spalat vase pot reprezenta chiar un motiv de ingrijorare. Pe de alta parte, detergentul nu este potrivit pentru lamele cutitelor, fiind mult prea dur, iar din cauza temperaturii ridicate, manerele de lemn se pot sparge.

5. Nu folosi cutitul pe post de desfacator

Cutitul are un scop unic si clar, fiind folosit in pregatirea mancarii. Folosirea cutitului pentru a desface conserve sau borcane este cea mai des intalnita greseala. Folositi, in schimb, ustensile special create in acest sens, le puteti gasi pe rafturile marilor magazine, la raioanele de ustensile de bucatarie.

6. Nu folositi cutitul din ceramica pentru a taia alimente dure

In caz contrar, riscati sa rupeti lama cutitului.

7. Nu folositi cutitul pe post de surubelnita

Cu siguranta, toti am folosit cutitul pentru a desface un surub sau pentru a taia un cablu cel putin o data, insa nu este deloc indicat sa repetam aceasta greseala, caci riscam sa tocim lama cutitului si sa-i scurtam semnificativ "durata de viata".

8. Nu folosi tocatoare din sticla

Arata bine si se curata foarte usor, insa, din pacate cam astea sunt beneficiile tocatoarelor din sticla. In schimb, sunt recomandate cele din plastic sau din lemn, pentru a te putea bucura cat mai mult timp de cutitele tale.

9. Modul de depozitare chiar face diferenta

Evita sa depozitezi un "teanc" de cutite in acelasi loc, caci prin atingerea lamelor, acestea se pot deteriora. Cel mai indicat este sa le depozitam intr-un suport special sau macar intr-un sertar special si sa le asezam astfel incat lamele acestora sa nu se atinga.

10. Manuiti cu grija cutitul

Pentru a evita accidentele si a reusi sa va indepliniti corespunzator sarcinile, este necesar sa controlati foarte bine utitul. Folositi un cutit pe care sa il manuiti fara efort, cu care sa va simtit confortabil si care sa se potriveasca cu mana voastra. De asemenea, este bine sa evitam sa folosim cutitul cand avem mainile ude sau unsuroase, pentru a evita incidentele nedorite.

Sursa articol: www.housewares.about.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise