15 alimente pe care trebuie sa le ai in camara caminului

Stim cu totii ca atunci cand pleci la facultate te confrunti, printre altele, cu un buget limitat si cu un spatiu restrans. Fie ca ai acces la bucatarie sau trebuie sa te descurci doar cu ajutorul cuptorului cu microunde, trebuie sa iti adaptezi alimentatia conform noilor conditii. Exista cateva alimente de care nu trebuie sa te lipsesti atunci cand stai la camin:  

15 alimente pe care trebuie sa le ai in camara caminului

1. Cereale. Cerealele nu sunt doar un mic dejun hranitor,ci pot fi si niste gustari delicioase de rontait in noptile albe in care stai si inveti.
2. Iaurt. Il poti consuma cu cereale, ca mic dejun sau chiar si ca desert, adaugandu-i fructe.
3. Mierea. Este un indulcitor natural, foarte sanatos si, in plus, nici nu se strica.

4. Orez. Nu este nici scump si poti face cu ajutorul sau o multitudine de retete simple si rapide.
5. Paste. Sunt printre cele mai versatile alimente, merg cu aproape orice, cu branza,sos de rosii, smantana, carne etc si sunt foarte gustoase.
6. Lapte. Chiar daca intr-un minifrigider este un spatiu foarte limitat, trebuie sa pui laptele pe lista de prioritati.

7. Legume congelate. Desigur, legumele proaspete sunt intotdeauna mai bune, insa atunci cand nu ai spatiu si nici timp sa mergi la piata frecvent, trebuie sa te adaptezi.
8. Paine. Este necesara la micul dejun sau pentru un sandvis de luat la pachet. Painea chiar nu are cum sa lipseasca!
9. Supa la conserva sau la cutie. Sunt momente in care resimti nevoia de a manca ceva cald, iar un bol de supa este perfect pentru astfel de momente. Dat fiind faptul ca nu o poti gati, supa la conserva este ideala pentru camera de camin.
10. Nuci si seminte. Reprezinta o gustare delicioasa si hranitoare in sesiunile de studiu. De asemenea, le poti adauga in iaurt pentru un mic dejun hranitor.

11. Sare, piper si alte condimente de baza. Aceste condimente dau gust mancarii si nu ne putem lipsi de ele.
12. Ceai si cafea. Prin cumpararea propriului tau ceai sau a propriei tale cafele, vei reusi chiar sa economisesti ceva bani.
13. Ton la conserva. Indiferent daca decizi sa il amesteci cu maioneza si sa iti faci un sandvis sau sa il mananci direct din conserva, tonul la conserva este o alegere delicioasa de pastrat in camera de camin.
14. Branza. Poate fi o gustare delicioasa sau o poti adauga altor preparate, precum paste sau sandvisuri.
15. Dulceata. Poate fi servita pe paine dimineata la micul dejun sau pur si simplu ca desert. In plus, nu te costa absolut nimic sa o iei din camara mamei.

Sursa articol si foto: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise