A gati este, pentru multi dintre noi, mai mult o placere decat o necesitate. Totusi, uneori poti fi descurajat ca unele preparate nu iti ies asa cum iti doreai, si asta doar pentru ca nu ai avut toate ustensilele necesare. 
 
Lista pe care am conceput-o pentru voi este formata din instrumente de baza, necesare pentru a pregati cele mai frecvente preparate:
 
 
1. Cutite
Fie ca ai de-a face cu legume, fructe, carne sau verdeturi, cutitul este un instrument foarte important in bucatarie. Marii bucatari spun ca trebuie sa avem minimum 2 cutite de foarte buna calitate, unul  mare pentru ingrediente precum carnea, iar unul de dimensiuni mai mici pentru curatarea legumelor si taierea verdeturilor.
 
2. Tocator
Un tocator de lemn iti va pastra si cutitele intr-o forma buna pentru mai mult timp. Asigurati-va insa ca spalati bine tocatorul dupa ce ati taiat carne cruda sau fructe de mare, pentru a evita raspandirea bacteriilor.
 
3. Cana gradata
Iti va face viata mult mai usoara atunci cand trebuie sa masori lichide si chiar ingrediente solide. 
 
4. Lingurite de masurat
 Sunt ideale pentru a masura cantitati mici de ingrediente. In acest mod, vei putea masura cu acuratete orice greutate, indiferent cat de mica ar fi.
 
5. Strecuratoare
 Ideala pentru pregatirea pastelor dar nu numai. O puteti folosi si pentru scurgerea legumelor fierte, a salatei spalate etc. Este preferat sa optati pentru o strecuratoare de metal, acestea fiind mai rezistente.
 
6. Spatula
Acesta este un instrument indispensabil in bucatarie. Cum altfel ai putea face oua ochiuri sau cum ai putea lua fursecurile de pe hartia de copt fara a le strica forma?
 
7. Tel
Este util atat in prepararea prajiturilor, cat si a sosurilor. Trebuie sa stii ca albusurile se vor bate mai usor cu un tel mai mare.
 
8. Lingura de lemn
Trebuie sa aiba coada cat mai lunga, astfel incat sa poti amesteca si in oale adanci.
 
9. Oala antiaderenta
O oala antiaderenta este o binecuvantare pentru momentul in care trebuie sa spalam vasele. O poti folosi pentru pregatirea pastelor, a orezului sau chiar la tocanite si alte preparate.
 
10. Tigaie antiaderenta
Este numai buna pentru carne, omleta sau legume. Atentie insa: nu trebuie sa folositi ustensile de metal cand gatiti in ea pentru a nu o zgaria.
 
11. Oala de inox.
Poti pregati in ea ciorbe si supe. Este buna si pentru a fierbe legume sau paste.
 
12. Vas termorezistent
Sunt nemaipomenite pentru pregatirea multor delicii la cuptor. Desi exista mai multe tipuri, cele mai recomandate sunt cele din sticla: sunt si mai accesibile ca pret si iti si permit sa monitorizezi atent procesul de coacere.
 
13. Razatoare
Este multifunctionala si de mare ajutor in orice bucatarie: de la ciocolata rasa si coaja de citrice pentru prajituri, pana la cascaval si rosii, iar lista poate continua.
 
14. Sucitor
Pentru pregatirea placintelor si a diverselor aluaturi.
 
15. Forma pentru tort
Aceasta trebuie sa fie detasabila si este grozava atat pentru a coace torturi perfecte, cat si pentru coacerea altor prajituri ( tarte, de exemplu).
 
 
Sursa foto: http://www.flickr.com
 
 
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    21 octombrie 2014

    si eu

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 21 octombrie 2014

    Le am pe toate.