15 ustensile pe care trebuie sa le ai neaparat in bucatarie

  A gati este, pentru multi dintre noi, mai mult o placere decat o necesitate. Totusi, uneori poti fi descurajat ca unele preparate nu iti ies asa cum iti doreai, si asta doar pentru ca nu ai avut toate ustensilele necesare.    Lista pe care am conceput-o pentru voi este formata din instrumente de baza, necesare pentru a pregati cele mai frecvente preparate:  

15 ustensile pe care trebuie sa le ai neaparat in bucatarie

1. Cutite
Fie ca ai de-a face cu legume, fructe, carne sau verdeturi, cutitul este un instrument foarte important in bucatarie. Marii bucatari spun ca trebuie sa avem minimum 2 cutite de foarte buna calitate, unul mare pentru ingrediente precum carnea, iar unul de dimensiuni mai mici pentru curatarea legumelor si taierea verdeturilor.
2. Tocator

Un tocator de lemn iti va pastra si cutitele intr-o forma buna pentru mai mult timp. Asigurati-va insa ca spalati bine tocatorul dupa ce ati taiat carne cruda sau fructe de mare, pentru a evita raspandirea bacteriilor.

3. Cana gradata
Iti va face viata mult mai usoara atunci cand trebuie sa masori lichide si chiar ingrediente solide.
4. Lingurite de masurat
Sunt ideale pentru a masura cantitati mici de ingrediente. In acest mod, vei putea masura cu acuratete orice greutate, indiferent cat de mica ar fi.
5. Strecuratoare
Ideala pentru pregatirea pastelor dar nu numai. O puteti folosi si pentru scurgerea legumelor fierte, a salatei spalate etc. Este preferat sa optati pentru o strecuratoare de metal, acestea fiind mai rezistente.
6. Spatula
Acesta este un instrument indispensabil in bucatarie. Cum altfel ai putea face oua ochiuri sau cum ai putea lua fursecurile de pe hartia de copt fara a le strica forma?
7. Tel
Este util atat in prepararea prajiturilor, cat si a sosurilor. Trebuie sa stii ca albusurile se vor bate mai usor cu un tel mai mare.
8. Lingura de lemn
Trebuie sa aiba coada cat mai lunga, astfel incat sa poti amesteca si in oale adanci.
9. Oala antiaderenta
O oala antiaderenta este o binecuvantare pentru momentul in care trebuie sa spalam vasele. O poti folosi pentru pregatirea pastelor, a orezului sau chiar la tocanite si alte preparate.
10. Tigaie antiaderenta
Este numai buna pentru carne, omleta sau legume. Atentie insa: nu trebuie sa folositi ustensile de metal cand gatiti in ea pentru a nu o zgaria.
11. Oala de inox.
Poti pregati in ea ciorbe si supe. Este buna si pentru a fierbe legume sau paste.
12. Vas termorezistent
Sunt nemaipomenite pentru pregatirea multor delicii la cuptor. Desi exista mai multe tipuri, cele mai recomandate sunt cele din sticla: sunt si mai accesibile ca pret si iti si permit sa monitorizezi atent procesul de coacere.
13. Razatoare
Este multifunctionala si de mare ajutor in orice bucatarie: de la ciocolata rasa si coaja de citrice pentru prajituri, pana la cascaval si rosii, iar lista poate continua.
14. Sucitor
Pentru pregatirea placintelor si a diverselor aluaturi.
15. Forma pentru tort
Aceasta trebuie sa fie detasabila si este grozava atat pentru a coace torturi perfecte, cat si pentru coacerea altor prajituri ( tarte, de exemplu).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise