Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pentru ca meniul trebuie neaparat sa includa carne, mult asteptata dupa un post lung, va propunem trei retete cu porc, miel si pui. Incepem cu un aperitiv din carne de porc cu susan, continuam cu o reteta de cotlete de miel si, pentru cei carora nu le place drobul de miel, avem alternativa cu ficat de pui.
Cotlete de miel cu sos balsamic
Timp de preparare:
40 de minute (complexitate medie)
Ingrediente:
¾ lingurita de rozmarin uscat, ¼ lingurita de busuioc uscat, ½ lingurita de cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 4 cotlete de miel, 1 lingura de ulei de masline, ¼ ceasca de arpagic tocat, 1/3 ceasca de otet balsamic, ¾ de supa de pui (zeama), 1 lingura de unt
Mod de preparare:
Intr-un bol mic sau intr-o ceasca, amestecati rozmarinul, busuiocul, cimbrul, sarea si piperul. Frecati amestecul de condimente pe ambele parti ale feicaruia dintre cotlete. Puneti cotletele pe o farfurie, acoperiti si puneti deoparte pentru 15 minute, ca sa absoarba aromele.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu spre mare. Puneti cotletele de miel in tigaie si prajiti pentru aproximativ 3,5 minute pe fiecare parte, astfel incat carnea sa fie prajita “in sange”, sau continuati sa prajiti dupa gusturile dvs. Scoateti din tigaie si pastrati cotletele calde pe un platou de servire.
Adaugati arpagicul in tigaie si prajiti pentru cateva minute pana cand se rumenesc. Adaugati otetul balsamic, razuind bucatile de miel care au mai ramas pe fundul tigaii, apoi puneti supa de pui. Continuati sa prajiti si sa amestecati la foc mic spre mediu pentru aproximativ 5 minute, pana ce sosul s-a redus la jumatate. Daca sosul nu scade, nu va fi bun. Luati de pe foc si adaugati untul. Turnati sosul pe bucatile de miel si serviti.
Drob de pui cu ciuperci
Timp de preparare:
40 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
300 g ficatei de pui, 1 cutie / 1 borcan de ciuperci, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 50 g unt, sare, piper, 6 oua
Mod de preparare:
Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita si ciupercile taiate felii. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castronel, se bat ouale cu sare si piper. Se amesteca ouale batute cu verdeata si ciupercile si ficatul si se pun in tava care merge la cuptor (daca este teflon, nu e nevoie sa fie unsa, daca e normala, trebuie unsa cu putin unt).
Rulouri de porc cu susan
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
500 g muschi de porc, 400 g susan, sare, piper, cascaval, marar, patrunjel, sunca de praga sau sunca presata, delicat, 3 oua, 200 g faina
Mod de preparare:
Muschiul sa taie nu foarte gros, dupa care se bate si se presara cu sare si piper (dupa gust). Se face o compozitie din cascavalul ras, mararul, patrunjelul si sunca taiate marunt. Peste acestea se adauga 1 ou, piper si delicat dupa gust. Feliile de muschi se umplu cu compozitia, se ruleaza, iar la capete se pun scobitori. Separat se bat ouale ramase, iar rulourile rezultate se dau prin faina, apoi prin ou, dupa care prin susan. Se pun la prajit in ulei foarte incins la foc mic pina cind susanul capata o culoare auriu inchis.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii