3 idei de retete pentru masa de Paste

Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pentru ca meniul trebuie neaparat sa includa carne, mult asteptata dupa un post lung, va propunem trei retete cu porc, miel si pui. Incepem cu un aperitiv din carne de porc cu susan, continuam cu o reteta de cotlete de miel si, pentru cei carora nu le place drobul de miel, avem alternativa cu ficat de pui.  

3 idei de retete pentru masa de Paste


Cotlete de miel cu sos balsamic

Timp de preparare:
40 de minute (complexitate medie)

Ingrediente:
¾ lingurita de rozmarin uscat, ¼ lingurita de busuioc uscat, ½ lingurita de cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 4 cotlete de miel, 1 lingura de ulei de masline, ¼ ceasca de arpagic tocat, 1/3 ceasca de otet balsamic, ¾ de supa de pui (zeama), 1 lingura de unt

Mod de preparare:
Intr-un bol mic sau intr-o ceasca, amestecati rozmarinul, busuiocul, cimbrul, sarea si piperul. Frecati amestecul de condimente pe ambele parti ale feicaruia dintre cotlete. Puneti cotletele pe o farfurie, acoperiti si puneti deoparte pentru 15 minute, ca sa absoarba aromele.

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu spre mare. Puneti cotletele de miel in tigaie si prajiti pentru aproximativ 3,5 minute pe fiecare parte, astfel incat carnea sa fie prajita “in sange”, sau continuati sa prajiti dupa gusturile dvs. Scoateti din tigaie si pastrati cotletele calde pe un platou de servire.

Adaugati arpagicul in tigaie si prajiti pentru cateva minute pana cand se rumenesc. Adaugati otetul balsamic, razuind bucatile de miel care au mai ramas pe fundul tigaii, apoi puneti supa de pui. Continuati sa prajiti si sa amestecati la foc mic spre mediu pentru aproximativ 5 minute, pana ce sosul s-a redus la jumatate. Daca sosul nu scade, nu va fi bun. Luati de pe foc si adaugati untul. Turnati sosul pe bucatile de miel si serviti.


Drob de pui cu ciuperci


Timp de preparare:
40 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
300 g ficatei de pui, 1 cutie / 1 borcan de ciuperci, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 50 g unt, sare, piper, 6 oua

Mod de preparare:

Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita si ciupercile taiate felii. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castronel, se bat ouale cu sare si piper. Se amesteca ouale batute cu verdeata si ciupercile si ficatul si se pun in tava care merge la cuptor (daca este teflon, nu e nevoie sa fie unsa, daca e normala, trebuie unsa cu putin unt).


Rulouri de porc cu susan


Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
500 g muschi de porc, 400 g susan, sare, piper, cascaval, marar, patrunjel, sunca de praga sau sunca presata, delicat, 3 oua, 200 g faina

Mod de preparare:
Muschiul sa taie nu foarte gros, dupa care se bate si se presara cu sare si piper (dupa gust). Se face o compozitie din cascavalul ras, mararul, patrunjelul si sunca taiate marunt. Peste acestea se adauga 1 ou, piper si delicat dupa gust. Feliile de muschi se umplu cu compozitia, se ruleaza, iar la capete se pun scobitori. Separat se bat ouale ramase, iar rulourile rezultate se dau prin faina, apoi prin ou, dupa care prin susan. Se pun la prajit in ulei foarte incins la foc mic pina cind susanul capata o culoare auriu inchis.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi