In cazul in care nu stiati, pe gratar puteti prepara nu doar carne si legume, dar chiar si fructe. Exista cateva retete la care nici nu v-ati gandit, dar pe care o sa doriti sa le incercati imediat ce veti afla de ele. Si, tineti minte ca toate retele de mai jos merg de minune servite cu inghetata, asa ca ati face bine sa nu va lipseasca din congelator.
1. Pepene iute la gratar

sursa foto: seriouseats.com
De saptamana viitoare, pepenii isi vor face aparitia in pietele din Romania, asa ca trebuie sa incercati cateva felii si la gratar.
Cum se prepara: intr-un bol se amesteca miere, zeama de la 1-2 lime, o lingura de praf de ardei iute si sare. Feliile de pepene se ung pe ambele parti cu acest amestec, apoi se pun pe gratar.
Se lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Se servesc abia dupa ce au fost presarate cu menta taiata marunt.
2. Banane umplute

sursa foto: seriouseats.com
Un desert absolut delicios, mai ales daca va plac bananele.
Cum se prepara: bananele se taie pe lungime si sunt umplute cu fulgi de ciocolata, fulgi de porumb si bezele din comert (marshmallows). Se pun pe gratar si se servesc dupa ce coaja s-a innegrit complet si interiorul s-a topit.
3. Piersici cu migdale la gratar

sursa foto: forkknifeswoon.com
Un desert simplu si delicios. Iata cum se prepara: Se taie piersicile in jumatati si se pun pe gratar, unde se lasa in jur de 3-4 minute. Se servesc cu frisca si migdale maruntite.
4. Ananas cu lime pe gratar

sursa foto: simplysated.com
Feliile de ananas se pun pe gratar pana se caramelizeaza, apoi se aseaza pe un platou si peste ele se presara coaja rasa de lime. Este atat de simplu.
5. Frigarui cu capsuni si cozonac

sursa foto: betsylife.com
Pe tepuse se pun bucati de ananas si capsuni, iar intre ele se pun cubuletele de cozonac sau chec. Se lasa 6-8 minute pe gratar, apoi se servesc cu frisca.
Sursa articol: Buzzfeed.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii