Omleta este una dintre cele mai simple retete, si cu siguranta, multi dintre noi au incercat-o cel putin o data. Mai mult decat atat, suntem siguri ca majoritatea dintre noi si-au facut debutul in bucatarie cu aceasta reteta clasica.
 
Ceea ce este grozav la omleta este ca fiecare persoana are propriul sau mod de a o pregati. Cu toate acestea, exista cateva greseli pe care multi dintre noi le fac atunci cand pregatesc omleta. Iata care sunt:
 
1. Nu amestecati ouale suficient
 
De multe ori, nu acordam atentia necesara amestecatului oualor si trecem rapid la urmatorul pas. Amestecatul este insa un pas foarte important, acesta ajutand la obtinerea unei omlete pufoase si moi. Daca amestecati prea putin, albusul si galbenusul nu se vor combina perfect, iar omleta nu va fi uniforma. De asemenea, amestecatul ajuta la incorporarea aerului in oua.

Sfat: Amesteca energic ouale pana cand galbenusul se sparge si se amesteca perfect cu albusul. Acest pas ar trebui sa dureze intre 30 si 40 secunde.
 
2. Amestecati prea devreme
 
Nu amestecati ouale decat in momentul in care urmeaza sa le puneti in tigaie. Dupa cum spuneam, amestecatul are doua functii - combina albusul si galbenusul si incorporeaza aer in oua. Daca ouale stau prea mult inainte de a fi transferate in tigaie, aerul se va pierde, iar omleta nu va mai fi pufoasa.
 
Sfat: Amesteca ouale chiar inainte de a le transfera in tigaie si vei avea o omleta pufoasa si buna!
 
3. Gatiti la foc mare
 
In timp ce multe mancaruri se pregatesc la foc mare, in cazul omletei este exact invers. Gatind-o la foc mare riscati sa o gatiti in exces sau chiar sa o ardeti.
 
Sfat: Rabdarea este cheia. Omleta trebuie pregatita la foc incet pentru a putea controla procesul de gatire foarte usor.

4. Folositi tigaia gresita
 
Daca gatiti doar 2 oua pentru micul dejun, nu are sens sa folositi o tigaie mare. Daca tigaia este mult prea mare, creste si riscul ca omleta sa fie gatita in exces sau chiar sa se arda. Pe de alta parte, nici sa gatiti o cantitate mare de oua intr-o tigaie mica nu este recomandat.

Sfat: Folositi tigai corespunzatoare pentru cantitatea de oua pe care o pregatiti. Daca nu aveti o tigaie mica, puteti folosi chiar si o cratita de dimensiuni reduse. Este de preferat sa folositi tigai antiaderente.

5. Lasati ouale pe foc prea mult
 
Daca lasati ouale pe foc prea mult timp veti avea o omleta fada si uscata, nicidecum pufoasa si fina. 
 
Sfat: Ia tigaia de pe foc din momentul in care ouale sunt putin moi dar au consistenta ferma. Caldura din tigaie le va ajuta sa se gateasca perfect, chiar daca nu mai este flacara aprinsa.
.
Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dumitru Craciun, 02 iunie 2015

    dacă punem o lingură două de lapte și când o punem pe foc se pune și capac atunci căldura va cuprinde toată omleta și va crește pufoasă.

  • Fara foto

    Tiby Veres, 31 mai 2015

    super

  • Fara foto

    Edmund Faust, 31 mai 2015

    Omletaat,mamaliguta si lapte batut...dimineata..!

  • Fara foto

    Ctin, 31 mai 2015

    "Folositi tigaia gresita" =Gresit! :) Tigaia nu poate fi gresita...Deci: Folositi gresit tigaia. Mai bine: Nu folositi tigaia potrivita.

  • Fara foto

    Adrian Stan, 31 mai 2015

    cateva sfaturi practice de obicei ami iese dar o sa ancerc la foc mic cu rabdare

  • Fara foto

    Idu Gheorghe, 31 mai 2015

    niste banalitati pe care le stie orice diletant in ale gastronomiei!