Cu toate ca multi dintre noi gatim cu carne de pui foarte des, aproape zilnic in unele cazuri, nu am putea spune ca suntem niste experti in ceea ce priveste modalitatea de a gati corect acest tip de carne. 
 
Si pentru ca oricat de multa experienta ai avea in bucatarie, mereu este loc pentru imbunatatiri, iata care sunt cele mai frecvente 5 greseli pe care le facem atunci cand gatim pui si cum le putem remedia:
 
1. Lasi puiul la temperatura camerei
 
Sa scoti puiul din frigider si sa il lasi pe tocator poate fi chiar periculos. Un astfel de obicei duce la imprastierea bacteriilor, precum E. coli si salmonella, ce ne pot pune in pericol sanatatea. Cel mai indicat este sa scoti puiul din frigider si sa il pui intr-un recipient cu apa rece inainte de a-l gati.
 
2. Nu adaugi arome
 
Sarea si piperul sunt nelipsite atunci cand gatim pui, insa nu trebuie sa te limitezi doar la acestea! Incearca sa adaugi putina zeama de lamaie sau putin unt si vei vedea diferenta!
 
3. Misti carnea prea mult in tigaie
 
Pentru a obtine o crusta frumoasa si usor crocanta nu trebuie sa plimbi friptura prin toata tigaia, ci mai degraba sa incerci sa o misti cat mai putin. 
 
4. Nu folosesti un termometru
 
Un termometru este foarte util mai ales atunci cand doresti sa pregatesti un pui la cuptor, pentru a te asigura ca este perfect facut. Temperatura trebuie verificata din cand in cand, iar atunci cand zona cea mai groasa ajunge la 165 grade, il poti scoate din cuptor.
 
5. Nu respecti toti pasii
 
Daca si tie ti se intampla sa cada crusta crocanta a pieptului de pui, inseamna ca nu ai pregatit bine compozitia pentru crusta sau ca nu lasi tigaia sa se incalzeasca suficient inainte de a pune carnea in ea. Cel mai indicat pentru momentele in care pregatiti piept de pui crocant este sa introduceti pieptul de pui in faina si abia apoi in ou si in pesmet si sa il puneti in tigaie atunci cand este bine incinsa.
 
Sursa articol: www.tiphero.com
 
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Nyku Nyku, 10 iulie 2015

    Parere mea e sa nu mai mancati pui,in special pui de "GOSTAT" cum se spunea odata...daca totusi va place la nebunie carnea de pasare,o puteti cumpara din piata,sa urmariti o babuta sau un mosulica care a adus si el o oratanie sa faca un banut,eu asa fac,la fel si cu ,legumele si fructele...

  • Fara foto

    Ciucasu Neagu-marcel, 06 mai 2015

    În ceea ce privește sarea,părerile sunt împărțite.Unii spun că trebuie pusă la început,alții că mai târziu..Părerile,ca și gusturile,nu se discută.Cred că decisivă este experiența personală.

  • Fara foto

    Dumitru Craciun, 06 mai 2015

    nu ați spus că pelița trebuie scoasă ,și trebuie fiert cam 2-3 minute casă iasă toxinele din carne

  • Fara foto

    Salcie Tina, 06 mai 2015

    Sunt multe controverse legate de momentul cand se adauga condimentele.Mari bucatari au spus ca se adauga condimentele si sarea, spre sfarsitul operatiunii de coacere a carnii.

  • Fara foto

    Napirca Cristi, 04 mai 2015

    Adevarat exact asa fac eu deci sunt bun k nu fac niciuna din aceste greseli