5 greseli pe care le facem atunci cand gatim carne de pui

  Cu toate ca multi dintre noi gatim cu carne de pui foarte des, aproape zilnic in unele cazuri, nu am putea spune ca suntem niste experti in ceea ce priveste modalitatea de a gati corect acest tip de carne.    Si pentru ca oricat de multa experienta ai avea in bucatarie, mereu este loc pentru imbunatatiri, iata care sunt cele mai frecvente 5 greseli pe care le facem atunci cand gatim pui si cum le putem remedia:  

5 greseli pe care le facem atunci cand gatim carne de pui

1. Lasi puiul la temperatura camerei

Sa scoti puiul din frigider si sa il lasi pe tocator poate fi chiar periculos. Un astfel de obicei duce la imprastierea bacteriilor, precum E. coli si salmonella, ce ne pot pune in pericol sanatatea. Cel mai indicat este sa scoti puiul din frigider si sa il pui intr-un recipient cu apa rece inainte de a-l gati.
2. Nu adaugi arome

Sarea si piperul sunt nelipsite atunci cand gatim pui, insa nu trebuie sa te limitezi doar la acestea! Incearca sa adaugi putina zeama de lamaie sau putin unt si vei vedea diferenta!

3. Misti carnea prea mult in tigaie

Pentru a obtine o crusta frumoasa si usor crocanta nu trebuie sa plimbi friptura prin toata tigaia, ci mai degraba sa incerci sa o misti cat mai putin.
4. Nu folosesti un termometru

Un termometru este foarte util mai ales atunci cand doresti sa pregatesti un pui la cuptor, pentru a te asigura ca este perfect facut. Temperatura trebuie verificata din cand in cand, iar atunci cand zona cea mai groasa ajunge la 165 grade, il poti scoate din cuptor.
5. Nu respecti toti pasii

Daca si tie ti se intampla sa cada crusta crocanta a pieptului de pui, inseamna ca nu ai pregatit bine compozitia pentru crusta sau ca nu lasi tigaia sa se incalzeasca suficient inainte de a pune carnea in ea. Cel mai indicat pentru momentele in care pregatiti piept de pui crocant este sa introduceti pieptul de pui in faina si abia apoi in ou si in pesmet si sa il puneti in tigaie atunci cand este bine incinsa.

Sursa articol: www.tiphero.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor