5 greseli pe care le facem atunci cand gatim carne de pui

  Cu toate ca multi dintre noi gatim cu carne de pui foarte des, aproape zilnic in unele cazuri, nu am putea spune ca suntem niste experti in ceea ce priveste modalitatea de a gati corect acest tip de carne.    Si pentru ca oricat de multa experienta ai avea in bucatarie, mereu este loc pentru imbunatatiri, iata care sunt cele mai frecvente 5 greseli pe care le facem atunci cand gatim pui si cum le putem remedia:  

5 greseli pe care le facem atunci cand gatim carne de pui

1. Lasi puiul la temperatura camerei

Sa scoti puiul din frigider si sa il lasi pe tocator poate fi chiar periculos. Un astfel de obicei duce la imprastierea bacteriilor, precum E. coli si salmonella, ce ne pot pune in pericol sanatatea. Cel mai indicat este sa scoti puiul din frigider si sa il pui intr-un recipient cu apa rece inainte de a-l gati.
2. Nu adaugi arome

Sarea si piperul sunt nelipsite atunci cand gatim pui, insa nu trebuie sa te limitezi doar la acestea! Incearca sa adaugi putina zeama de lamaie sau putin unt si vei vedea diferenta!

3. Misti carnea prea mult in tigaie

Pentru a obtine o crusta frumoasa si usor crocanta nu trebuie sa plimbi friptura prin toata tigaia, ci mai degraba sa incerci sa o misti cat mai putin.
4. Nu folosesti un termometru

Un termometru este foarte util mai ales atunci cand doresti sa pregatesti un pui la cuptor, pentru a te asigura ca este perfect facut. Temperatura trebuie verificata din cand in cand, iar atunci cand zona cea mai groasa ajunge la 165 grade, il poti scoate din cuptor.
5. Nu respecti toti pasii

Daca si tie ti se intampla sa cada crusta crocanta a pieptului de pui, inseamna ca nu ai pregatit bine compozitia pentru crusta sau ca nu lasi tigaia sa se incalzeasca suficient inainte de a pune carnea in ea. Cel mai indicat pentru momentele in care pregatiti piept de pui crocant este sa introduceti pieptul de pui in faina si abia apoi in ou si in pesmet si sa il puneti in tigaie atunci cand este bine incinsa.

Sursa articol: www.tiphero.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise