Ne place vinul rosu. Nu numai pentru ca are un gust bun si pentru ca da savoare multora dintre mancarurile pe care le preparam, dar si pentru ca aduce o multime de beneficii sanatatii noastre atunci cand este consumat in cantitati moderate. Dar ce-ar fi daca v-am spune ca vinul rosu mai are cateva intrebuintari de care (probabil) nu stiati pana acum? Iata care sunt acestea.
 
1. Previne imbatranirea prematura a pielii si poate fi folosit drept tratament cosmetic. Vinul rosu nu face minuni doar atunci cand este baut, ci si atunci cand este folosit in mastile cosmetice pentru ten. Aceasta bautura delicioasa contine resveratrol, compus care previne imbatranirea prematura. Datorita acestui compus pe care il contine, vinul rosu este recomandat pentru a fi folosit pe post de scrub facial, masca pentru ten ori chiar scrub pentru corp.
 
2. Este un bun fertilizator pentru gradina. Atunci cand pregatesti compostul pentru a fertiliza gradina, adauga si niste vin rosu de casa. Astfel, ingrasamantul va deveni si mai bogat in nutrienti care vor contribui la dezvoltarea armonioasa a plantelor din gradina ta.
 
3. Imbunatateste circulatia sangelui si aspectul pielii afectate de celulita. Majoritatea femeilor se confrunta cu problema celulitei care apare pe coapse si nici barbatii nu scapa prea usor, ei fiind afectati de aparitia celulitei zona abdomenului. Aparent, o jumatate de litru de vin rosu turnat in jumatate de cada umpluta cu apa poate face minuni pentru aspectul pielii afectate de celulita. Nu suntem siguri prin cate astfel de "sedinte" ar trebui sa trecem pentru a scapa de pielea cu aspect de coaja de portocala, dar suntem convinsi ca vom folosi vin la cutie daca vom dori sa facem o astfel de "baie".
 
4.  Cu vinul rosu poti vopsi diverse obiecte sau chiar ouale de Pasti. Suntem convinsi ca multi dintre voi cunosc deja metoda vopsitului oualor de Pasti cu ajutorul vinului rosu, insa probabil ca pana acum nu stiati ca puteti vopsi cu ajutorul lui si diverse materiale textile. De la perdele, tricouri, la draperii si pantofi, aproape orice material poate fi vopsit folosind vin rosu. 

5. Este o baza excelenta pentru gemuri si dulceturi. Ai invitat cativa prieteni la tine, ati consumat cateva pahare de vin si tot ti-a mai ramas putin in frigider? Daca nu vrei sa-l mai bei, il poti folosi la pregatirea unui gem delicios. Prepara gemul sau dulceata asa cum o faci de obicei, insa adauga si restul de vin ramas in sticla. Rezultatul te va surprinde in mod pozitiv.


  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Nicolescu Florian, 09 martie 2014

    Este ideal ca vinul rosu sa se bea in cantitati de cca.150 ml pentru sanatate. Este pacat sa-l aruncam in gradina .

  • Fara foto

    Silvia Serratore, 07 martie 2014

    Vinul poate fi folosit la prepararea sosurilor marinate, a fripturi lor de porc, vita, la prepararea gelurilor desert in amestec cu agar agar. Intotdeauna cand prepar tocanite cu carne sau numai cu zarzavaturi si legume folosesc vin pentru a da aciditate mancarii care astfel este mai usor digerata. Cand ama mjsafiri si nu am nimic dulce pun intr-o craticioara 1/2 kg capsuni sau orice fruct am in casa cu o ceasca de vin rosu si lle fierb pana vinul se evapora si ramane o dulceata delicioasa pe care o pun peste o lingura de inghetata(facuta in casa caci asa controlezi ce pui inauntru).

  • Fara foto

    Craciun Dumitru, 06 martie 2014

    serviti cu incredere

  • Fara foto

    Maria Neumayer, 06 martie 2014

    Foarte interesant la punctul 5