Multi dintre noi nu isi vad diminetile fara a avea alaturi o ceasca apetisanta si aromata de cafea. Insa cum putem sti ca avem in ceasca cea mai buna cafea? De multe ori, ne lasam pacaliti de aroma imbietoare a cafelei si uitam sa fim atenti la alte detalii, precum culoarea sau textura cafelei, indicatori esentiali ai calitatii acesteia. 

Iata 5 diferente intre o cafea de calitate superioara si una de calitate inferioara:

 
1. Microclimatul in care este cultivata
 
Exista mai multe tipuri de cafea, iar acestea reactioneaza diferit in functie de microclimatul in care sunt cultivate. Daca se planteaza Geisha (unul dintre soiurile rare si foarte apreciate) intr-o zona nepotrivita, rezultatul nu va mai fi unul de calitate superioara.  Cei mai buni fermieri cultiva un anumit tip de cafea in functie de mediul in care se afla.
 
2. Descrierea aromei cafelei
 
Ceea ce face o cafea speciala este unicitatea sa. Din aceleasi boabe de cafea se pot crea diferite arome, prin controlul temperaturii si al timpului de prajire. Exista cafea cu aroma fructata, florala, pamantoasa, fermentata, prajita, de caramel, de cauciuc, cu gust de nuci.

3. Atentia acordata procesului de uscare al cafelei
 
Odata ce boabele de cafea au fost culese, exista cateva metode prin care acestea pot fi uscate. In primul rand, le poti lasa sa se usuce cateva saptamani sau se pot folosi aparate special concepute in acest sens, mult mai rapide si mai costisitoare. Cafeaua de calitate superioara este atent supravegheata pentru a preveni aparitia mucegaiului, in timp ce boabele de cafea de calitate inferioara sunt lasate la uscat la soare, deoarece costul fortei de munca este mult mai ridicat decat costul acestora.

4. Prospetimea
 
Cea mai buna cafea este cea proaspat macinata, asa ca este recomandat sa o macinati chiar voi acasa, daca aveti aceasta posibilitate. Pe masura ce timpul trece, cafeaua oxideaza si isi pierde aroma. Este recomandat sa tinem cafeaua intr-un recipient inchis ermetic si sa nu cumparam cantitati mari. Cel mai bine este sa cumparam saptamanal cafea proaspat macinata.

5. Prepararea

Chiar daca ati investit intr-o cafea buna, tot trebuie sa acordati atentie prepararii acesteia. In primul rand, cafeaua trebuie facuta mereu in acelasi ibric pentru a pastra intacta aroma. Cafeaua se pregateste la foc mic, iar in cazul in care se adauga miere, aceasta se pune la sfarsit. 
 
Voi cum alegeti cea mai buna cafea?
 
Sursa articol: www.huffingtonpost.com
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto