5 metode foarte simple prin care sa-ti transformi friptura intr-una mai gustoasa

Atunci cand gratarul este pregatit cum trebuie, nu trebuie decat sa arunci carnea pe el si s-o lasi acolo timp de cateva minute, pentru a obtine o friptura delicioasa. Insa, trebuie sa recunosti si ca poate deveni plictisitor sa-ti pregatesti friptura asa tot timpul. Uneori mai trebuie sa experimentezi un pic ca sa-ti iei gusturile prin surprindere. De exemplu, ti-am dezvaluit deja secretele marinarii carnii de pui si de porc.  Ei bine, acum e timpul sa incerci si una dintre aceste metode foarte simple de a-ti transforma friptura intr-una mult mai gustoasa, asa cum poate doar la restaurantele de top se mai serveste.   

5 metode foarte simple prin care sa-ti transformi friptura intr-una mai gustoasa

1. Friptura cu sos de branza feta si rozmarin

Acest sos este usor de facut si ii ofera carnii o savoare deosebita.

Se ia branza feta si se amesteca bine cu o lingura de smantana, pana se obtine un sos omogen. Acesta se toarna peste friptura si se adauga rozmarin proaspat, taiat marunt.

2. Friptura cu sos de pesto si maioneza

Este intotdeauna o idee buna sa adaugi pesto peste friptura. Insa, pentru o versiune mai cremoasa, amesteca un pic de maioneza cu o lingura de pesto. Efectul "wow" este garantat!

3. Friptura cu unt de ardei iute

Amesteca o jumatate de lingura de pasta de ardei iute cu 3 linguri de unt. Dupa ce totul s-a omogenizat, baga amestecul la frigider si lasa-l sa se intareasca.

Cand friptura este gata, taie o bucatica din untul de ardei iute si las-o sa se topeasca pe bucata de carne.

4. Friptura cu cimbru si lamai la gratar

Ca sa nu se mai lipeasca de gratar, dar si pentru a prinde o aroma mai buna, pune carnea pe un pat de felii de lamaie si cimbru. Acest amestec va da o aroma mult mai fresh fripturii - binevenita, mai ales daca carnea este mai grasa.

5. Friptura cu sos de soia si ceapa verde la gratar

Se taie frunzele de la o legatura de ceapa verde si se amesteca cu sos de soia. Apoi, se lasa pe gratar pana se perpelesc bine si apoi se presara peste friptura, oferindu-i un gust mai dulce-sarat foarte placut.

Sursa articol si foto: delish.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Omleta cu cartofi, branza si marar

Omleta cu cartofi, branza si marar

Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.

Omleta cu cartofi, branza si marar
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Aperitive cu carne

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reteta aceasta am pregatit-o de Paste.

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor