Porumbul nu este nu numai un aliment delicios cu care ne putem rasfata pe timpul verii, ci si o cereala bogata in fibre, care poate fi gatita in foarte multe modalitati. Fie ca vrei sa-ti surprinzi prietenii cu un pranz deosebit, fie ca vrei sa te delectezi cu ceva bun, poti folosi porumbul ca ingredient principal al mancarii pe care o prepari! Iata cinci idei de retete inedite pe care le poti pune si tu in practica!

 
Porumbul, originar din America Centrala, este, astazi, consumat in foarte multe regiuni ale globului. Va intrebati de ce? Exista foarte multe motive! Boabele de porumb sunt o sursa bogata de grasimi sanatoase, vitamine (A, B, C, E), saruri minerale (magneziu, potasiu, fosfor) si fibre. Datorita substantelor nutritive pe care le contine, acest aliment are efect detoxifiant, ne ajuta sa ne mentinem in forma, sa ne dezvoltam musculatura frumos si este de mare ajutor si in cazul problemelor de stomac, cum ar fi ulcerul sau gastrita.
 
Porumb copt pe gratar, cu branza si lime. Unge porumbul cu putin ulei de masline, sareaza-l si pune-l pe gratar pentru 5 minute, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe cealalta. Dupa ce e gata, asaza-l pe o farfurie, pune branza rasa deasupra si serveste-l cu felii de lime.
 
Salata de porumb cu fasole neagra la conserva, rosii si ceapa. Toaca ingredientele, amesteca-le intr-un bol si asezoneaza-le cu ulei de masline, sare, piper si putina zeama de lamaie. Asta e tot!
 
Supa crema de porumb. Daca tot e luna august, de ce sa nu profitam din plin de porumbul proaspat pe care ni-l ofera? Supa crema de porumb este o idee excelenta pentru pranz! La 300g de boabe de porumb proaspete, folositi 5 cartofi si 50 ml de smantana pentru gatit. Fierbeti cartofii, porumbul si o ceapa mica, scurgeti apa, pasati-le, adaugati smantana si 100 ml din zeama in care au fiert legumele si asezonati cu sare, piper si putina menta.
 
Omleta cu porumb. Va place omleta? Atunci va va placea si mai mult daca este preparata cu porumb! Inlocuiti legumele obisnuite cu boabe de porumb proaspat si telemea sarata! Un mic dejun perfect pentru vara!
 
Porumb fiert cu lamaie, unt si patrunjel. Fierbeti porumbul intr-o oala. Intr-un bol, amestecati zeama de la o jumatate de lamaie cu cateva fire de patrunjel si 50 g de unt. Dupa ce porumbul s-a fiert, scoateti-l pe o farfurie si ungeti-l cu dressingul obtinut.
 
Pofta buna si spor la gatit!
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Atena Pop, 09 august 2013

    Este f.gustos si se moaie putin.

  • Fara foto

    Grunberg Marie-Helene, 08 august 2013

    Am preparat supa crena de porumb simpla si cea see you chimion, si amindoua au iesit extraordinar de gustoase si mai ales de satioase! Am folosit porumb Sanfrost( inghetat), pentru ca cel din conserve contine, conservant si este dulce din cauza zaharului care se adauga la fiert si care pentru diabetici este otrava curata! Restul am facut exact dupa retetar, insa fara iaurt , numai see you frisca lichida. Cine vrea sa micsoreze cantitatea de grasime di frisca, exista si frisca lichida pentru gatit de 15% grasime, asta cel putin la noi in Israel. Porumbul fiert sau copt la gratar, este foarte gustos, daca lise adauga putin unt proaspat, dar totul depinde de gusturile fiecaruia! Se spune in latina: " De Gustibus Non Dispudandum Est!" sau in Romineste , Gusturile nu se discuta! Deci pofta buna celor carrora le place , iar celorlati, sa nu se exprime nepolitocos!

  • Fara foto

    Cra Gar, 08 august 2013

    Bun porumbul

  • Fara foto

    Ruth Solomovici, 06 august 2013

    Maravilhos in toate, excelent nutrient, delicios! amo!

  • Fara foto

    Raluca Paiu, 06 august 2013

    am incercat omleta the in ou am pus si pt mn e tare bun.

  • Fara foto

    Costica Dima, 06 august 2013

    Porumb fiert si alte moduri de preparare si consum!

  • Fara foto

    Elena Zvoristeanu, 06 august 2013

    Pana nu gust nu comentez.

  • Fara foto

    Silviu Titoc, 05 august 2013

    Porumb fiert sau copt uns cu unt; nu ati gustat vreodată ceva mai grețos. Bleahhh!