Porumbul, originar din America Centrala, este, astazi, consumat in foarte multe regiuni ale globului. Va intrebati de ce? Exista foarte multe motive! Boabele de porumb sunt o sursa bogata de grasimi sanatoase, vitamine (A, B, C, E), saruri minerale (magneziu, potasiu, fosfor) si fibre. Datorita substantelor nutritive pe care le contine, acest aliment are efect detoxifiant, ne ajuta sa ne mentinem in forma, sa ne dezvoltam musculatura frumos si este de mare ajutor si in cazul problemelor de stomac, cum ar fi ulcerul sau gastrita.
Porumb copt pe gratar, cu branza si lime. Unge porumbul cu putin ulei de masline, sareaza-l si pune-l pe gratar pentru 5 minute, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe cealalta. Dupa ce e gata, asaza-l pe o farfurie, pune branza rasa deasupra si serveste-l cu felii de lime.
Salata de porumb cu fasole neagra la conserva, rosii si ceapa. Toaca ingredientele, amesteca-le intr-un bol si asezoneaza-le cu ulei de masline, sare, piper si putina zeama de lamaie. Asta e tot!
Supa crema de porumb. Daca tot e luna august, de ce sa nu profitam din plin de porumbul proaspat pe care ni-l ofera? Supa crema de porumb este o idee excelenta pentru pranz! La 300g de boabe de porumb proaspete, folositi 5 cartofi si 50 ml de smantana pentru gatit. Fierbeti cartofii, porumbul si o ceapa mica, scurgeti apa, pasati-le, adaugati smantana si 100 ml din zeama in care au fiert legumele si asezonati cu sare, piper si putina menta.
Omleta cu porumb. Va place omleta? Atunci va va placea si mai mult daca este preparata cu porumb! Inlocuiti legumele obisnuite cu boabe de porumb proaspat si telemea sarata! Un mic dejun perfect pentru vara!
Porumb fiert cu lamaie, unt si patrunjel. Fierbeti porumbul intr-o oala. Intr-un bol, amestecati zeama de la o jumatate de lamaie cu cateva fire de patrunjel si 50 g de unt. Dupa ce porumbul s-a fiert, scoateti-l pe o farfurie si ungeti-l cu dressingul obtinut.
Pofta buna si spor la gatit!
Comentarii