Doar gandul la mirosul de porumb copt sau fiert ne face sa salivam.

Vestea buna este ca pietele au inceput deja sa se umple de porumbul proaspat cules.

De obicei, romanii prepara porumbul in doua feluri: fiert sau pe gratar. Atat.

Insa, il puteti pregati si la cuptor, cu diverse mirodenii si sosuri care sa-l faca si mai gustos.

In cele ce urmeaza, va propunem 3 feluri in care sa preparati un porumb copt delicios: 


Porumb copt cu parmezan 

Ingrediente (pentru 8 portii):

8 stiuleti de porumb, cu tot cu panusi
8 linguri de unt, la temperatura camerei
2 catei mari de usturoi, tocati
1 jumatate de lingura de cimbru uscat
1/2 ceasca de parmezan ras
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
sare si piper negru macinat

Mod de preparare:

Cuptorul se incalzeste bine, apoi se aseaza porumbul, cu tot cu panusi, pe gratar.

Se lasa timp de 45 de minute, pentru a se patrunde bine.

In tot acest timp, intr-un bol se amesteca untul, usturoiul pisat si cimbrul. Se adauga sare si piper dupa gust.

Porumbul se curata de panusi, iar fiecare stiulete se freaca cu o lingura din amestecul de unt, cimbru si usturoi. Se presara parmezan si patrunjel tocat. Se consuma cat este inca cald.


sursa foto: damndelicious.net

Porumb copt cu branza si usturoi

Ingrediente (pentru 4 portii):

4 stiuleti de porumb
1 lingurita de sare amestecata cu 1 catel pisat de usturoi
2 linguri de unt topit
2-3 linguri de ulei de masline
1 ceasca cu branza feta maruntita
1 lingurita de boia iute

Mod de preparare:  

Porumbul se curata de panusi si fiecare stiulete se unge cu un amestec de unt si ulei de masline.

Se presara sarea cu usturoi peste fiecare stiulete de porumb, apoi se infasoara in folie de aluminiu.

Se baga la cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius si se lasa timp de aproximativ o jumatate de ora.

Dupa ce se scot de la cuptor, fiecare stiulete se unge cu inca putin din untul amestecat cu ulei de masline si se imbraca intr-un strat subtire de branza feta. Se presara boia iute si se consuma cat inca este fierbinte.


sursa foto: justataste.com

Porumb copt cu unt si mustar  

Ingrediente (pentru 12 portii):

12 stiuleti de porumb in panusi
6 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
6 felii de bacon prajit si tocat marunt
8 linguri de unt, la temperatura camerei
2 linguri de mustar iute
3 linguri de tarhon proaspat, tocat
1 lingura de sare
1 lingura de piper negru

Mod de preparare:

Cuptorul se incalzeste pana ajunge la 180 de grade Celsius. Stiuletii de porumb se baga la cuptor, inveliti in panusi, si se lasa timp de 45 de minute.
 
Intre timp, intr-un castron se amesteca untul cu usturoiul pisat, mustarul iute, baconul, tarhonul si se adauga sare si piper dupa gust. 

Dupa ce scoateti porumbul de la cuptor, curatati-i si ungeti-i cu amestecul de unt si mustar. 

De asemenea, se servesc cat inca sunt calzi.


sursa foto: howsweeteats.com

Voi cum pregatiti porumbul? Sau, mai bine zis, cum il veti pregati de acum incolo? 

Sursa articol: huffingtonpost.com
Sursa foto: abachelorandhisgrill.com

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto