5 sfaturi pentru a gati somon perfect de fiecare data

Somonul poate fi servit simplu, pentru o cina din cursul unei saptamani aglomerate sau dimpotriva, poate fi un felul principal al unei cine sofisticate. Totul depinde de modul in care il gatesti si ce servesti alaturi. Oricum ai decide sa il pregatesti, un lucru este cert: somonul este gustos si pe placul oricarui musafir!

5 sfaturi pentru a gati somon perfect de fiecare data

Iata 5 sfaturi care te vor ajuta sa gatesti somon perfect de fiecare data:

1. Somon gatit in masina de spalat vase

Da, ai citit bine! Desi suna surprinzator, gustul somonului fiert in masina de spalat vase este grozav, asemanator cu cel al somonului pregatit sous vide. Iti recomandam sa incerci aceasta modalitate de gatire a pestelui cel putin o data!

2. Nu ai nevoie decat de 1-2 ingrediente pentru a-l transforma

Desi delicios ca atare, somonul servit simplu poate deveni plictisitor. Totusi, nu ai nevoie de mai mult de doua ingrediente pentru a-i potenta gustul minunat. Iaurtul sau pesmetul sunt ingrediente ideale pentru a pregati somon!

3. Ce este albumina?

Oricine a gatit somon a vazut ca pe masura ce se gateste, suprafata carnii devine albicioasa. Aceasta este albumina, o proteina impinsa de catre muschi in timp ce pestele se gateste, suprafat fiind mai mare in cazul pestelui negatit. Asadar, tot ce ai de facut este sa gatesti suficient somonul.

4. Gateste somonul incet, la temperatura scazuta

Gatitul la temperatura scazuta timp indelungat va face minuni asupra somonului. Carnea se va mentine suculenta si se va topi pur si simplu in gura!

5. Cum stii ca somonul este gata?

Foloseste o furculita pentru a verifica daca somonul este gata. Daca se rupe usor in fasii, inseamna ca este bine facut. De asemenea, poti folosi termometrul, caz in care temperatura pestelui trebuie sa fie de 60 grade Celsius.
Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto:www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise