Curatatul morcovilor nu este una dintre cele mai placute activitati din bucatarie. Din fericire insa, exista cateva situatii in care nu este necesar sa curatam morcovii, atat timp cat acestia sunt spalati cu atentie. Exista totusi persoane carora nu ne place gustul pe care il are coaja morcovilor, insa acest lucru depinde doar de preferintele voastre.
 

Pentru cei care s-au saturat de curatatul morcovilor, va prezentam 5 situatii in care nu este necesar sa faceti acest lucru:
 
1. Cand pregatim stock / supa concentrata de legume
 
De cele mai multe ori, curatam morcovii pentru supa, desi nu este nevoie sa facem acest lucru, caci legumele sunt oricum date deoparte odata ce supa a fiert.

2. Cand pregatim suc
 
In momentul in care pregatim suc, dorim ca rezultatul final sa contina cat mai multi nutienti din morcovi. Iar asta include si nutrientii care se afla sub coaja.

3. Cand pregatim piure
 
Fie ca pregatim diferite sosuri sau chiar un simplu piure de morcovi, acestea vor fi mult mai delicioase si sanatoase daca folosim morcovi cu tot cu coaja.

4. Cand pregatim tocana
 
In momentul in care morcovii sunt amestecati cu bucatele mici de carne, alte legume si sos delicios, fiti siguri ca puteti sa ii lasati cu tot cu coaja. Nu uitati insa sa ii spalati bine inainte!

5. Cand il pregatim la cuptor
 
Morcovii pregatiti lent la cuptor vor fi atat de savurosi, incat nici nu vom sesiza prezenta sau absenta cojii. 
 
Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto