5 trucuri care fac mancarea din avion sa para mai gustoasa

Nu este un secret pentru nimeni: mancarea din avion nu este foarte buna la gust. Acest lucru nu are insa de a face cu calitatea preparatelor sau cu indemanarea bucatarului, ci mai degraba cu altitudinea. In momentul in care altitudinea se mareste, perceptia noastra asupra gusturilor dulce si sarat scade cu aproximativ 30%. Asadar, ati fi surprinsi sa constatati ca acelasi tip de mancare are un gust diferit cand este consumat la sol si un alt gust fata de momentul in care il consumam la inaltime.  

5 trucuri care fac mancarea din avion sa para mai gustoasa

Cu toate acestea, exista cateva mici sfaturi ce pot face mancarea servita in avion mai gustoasa:

1. Consuma ingrediente bogate in "umami"

Umami este considerat a fi al cincilea gust, pe langa dulce, sarat, acru si amar. Umami se refera la acea savoare care face un preparat sa fie irezistibil. Studiile au aratat ca este mult mai usor sa identificam gusturile amar, acru si umami in aer decat putem identifica gustul dulce si sarat. Iata cateva alimente pe care este indicat sa le consumam: rosii, cartofi, sos de soia, alge,parmezan si morcovi.
2. Alege preparate suculente

Mancarea din avion este pregatita si congelata, fiind reincalzita in avion, inainte de a fi servita. Toate aceste procese duc la uscarea mancarii, de aceea este indicat sa optam pentru preparate mai suculente.
3. Puneti castile cand mananci

Potrivit studiilor, sunetul pe care il face avionul ingreuneaza si mai mult indentificarea gusturilor dulce si sarat. De aceea, se recomanda sa va destindeti cu muzica cand luati masa in avion. De asemenea, s-a aratat ca sunetul produs de avion ne altereaza si senzatia pe care o avem atunci cand mancam ceva crocant.
4. Alege mancarurile picante

In anul 2010, in urma unui studiu realizat de catre compania aeriana de origine germana Lufthansa, s-a dovedit ca aromele picante nu au de suferit din cauza altitudinii inalte. Asadar, este indicat ca urmatoarea data cand mai comandam ceva de mancare in avion, sa alegem ceva picant.
5. Opteaza pentru preparate la gratar

Preparatele la gratar sunt printre cele mai intelepte alegeri din meniu in momentul in care va aflat in avion, acest lucru datorandu-se faptului ca preparatele pot fi pregatite inainte si reincalzite cu un minimum de degradarea a calitatii. In plus, acestea sunt condimentate, ceea ce inseamna ca vor avea gust chiar si la inaltime.
Sursa articol: www.foodbeast.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Omleta cu cartofi, branza si marar

Omleta cu cartofi, branza si marar

Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.

Omleta cu cartofi, branza si marar
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Aperitive cu carne

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reteta aceasta am pregatit-o de Paste.

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor