6 trucuri pentru bezele perfecte

Bezelele sunt foarte usor de pregatit daca tii cont de cateva lucruri de baza. Sunt delicioase si numai bune de inclus in deserturi precum Eton mess, Pavlova, torturi sau tarte cu lamaie. De fiecare data cand incerci sa le pregatesti sfarsesti prin a te manifesta nervos in fata unei tavi cu niste bezele lasate, arse sau fara gust? Atunci urmeaza sfaturile noastre pentru ca aceste bunatati dulci sa-ti iasa absolut perfect!  

6 trucuri pentru bezele perfecte

1. Asigura-te ca in bucataria in care pregatesti bezelele nu este foarte cald. De asemenea, asigura-te ca pe pereti ori geamuri nu este condens si ca umiditatea din aer nu este foarte mare.
2. Curata bine bolul in care urmeaza sa bati albusurile. Pe suprafata acestuia nu trebuie sa existe nicio urma de grasime, mizerie sau apa. Scoate ouale din frigider si separa-le, asigurandu-te ca niciun macar un strop de galbenus nu cade peste albusuri. Pentru un rezultat si mai bun, foloseste albusuri mai vechi, pe care le-ai pastrat in frigider timp de cateva zile.
3. Albusurile se bat mai bine daca sunt puse intr-un bol care are o temperatura apropiata de cea a camerei. Incalzeste bolul tinandu-l pentru foarte putin timp deasupra flacarii de aragaz ori sub jetul de apa fierbinte.
4. Foloseste intotdeauna un bol de inox pentru a prepara bezele. Pe cele din plastic se gasesc, de cele mai multe ori, pete de grasime care pot impiedica formarea texturii de care ai nevoie pentru un desert perfect.
5. Zaharul tos este potrivit de obicei pentru bezelele obisnuite, insa pentru deserturi mai fine precum Pavlova este recomandat sa folosesti zahar pudra. Nu ai asa ceva la dispozitie? Pune zaharul tos in robotul de bucatarie, porneste gadgetul la viteza maxima si bucura-te de noul tau zahar pudra. :)
6. In final, o regula pe care nu multi o stiu. Daca vreti sa obtineti o compozitie pufoasa si voluminoasa, nu adauga zaharul prea devreme. Bate albusurile bine, pana cand acestea capata consistenta unei creme moi, omogene. Apoi, adauga zaharul incet, punand cate o lingura plina, rand pe rand. Bate albusurile pana cand zaharul s-a topit (totusi, nu exageri cu acest procedeu pentru ca risti ca ele sa se inmoaie).
Truc bonus: Coace bezelele la temperatura mica pentru cel putin o ora (timpul poate varia pana la o ora si jumatate sau chiar doua). Dupa ce timpul de coacere indicat a trecut, nu scoate bezelele direct pe masa, ci opreste focul si lasa-le sa se raceasca in cuptor.
Spor la copt!
Mai multe retete de bezele gasiti si aici.

sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta de legume cu sos de rosii la cuptor – un preparat sanatos, usor de facut, cu ingrediente simple si...

Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
Salata de vinete cu maioneza

Salata de vinete cu maioneza

Reteta de salata de vinete cu maioneza. Salata de vinete cu maioneza reteta simpla si delicioasa. Cum se face salata de...

Salata de vinete cu maioneza
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise