Bezelele sunt foarte usor de pregatit daca tii cont de cateva lucruri de baza. Sunt delicioase si numai bune de inclus in deserturi precum Eton mess, Pavlova, torturi sau tarte cu lamaie. De fiecare data cand incerci sa le pregatesti sfarsesti prin a te manifesta nervos in fata unei tavi cu niste bezele lasate, arse sau fara gust? Atunci urmeaza sfaturile noastre pentru ca aceste bunatati dulci sa-ti iasa absolut perfect!
 
1. Asigura-te ca in bucataria in care pregatesti bezelele nu este foarte cald. De asemenea, asigura-te ca pe pereti ori geamuri nu este condens si ca umiditatea din aer nu este foarte mare.
 
2. Curata bine bolul in care urmeaza sa bati albusurile. Pe suprafata acestuia nu trebuie sa existe nicio urma de grasime, mizerie sau apa. Scoate ouale din frigider si separa-le, asigurandu-te ca niciun macar un strop de galbenus nu cade peste albusuri. Pentru un rezultat si mai bun, foloseste albusuri mai vechi, pe care le-ai pastrat in frigider timp de cateva zile.
 
3. Albusurile se bat mai bine daca sunt puse intr-un bol care are o temperatura apropiata de cea a camerei. Incalzeste bolul tinandu-l pentru foarte putin timp deasupra flacarii de aragaz ori sub jetul de apa fierbinte.
 
4. Foloseste intotdeauna un bol de inox pentru a prepara bezele. Pe cele din plastic se gasesc, de cele mai multe ori, pete de grasime care pot impiedica formarea texturii de care ai nevoie pentru un desert perfect.
 
5. Zaharul tos este potrivit de obicei pentru bezelele obisnuite, insa pentru deserturi mai fine precum Pavlova este recomandat sa folosesti zahar pudra. Nu ai asa ceva la dispozitie? Pune zaharul tos in robotul de bucatarie, porneste gadgetul la viteza maxima si bucura-te de noul tau zahar pudra. :)
 
6. In final, o regula pe care nu multi o stiu. Daca vreti sa obtineti o compozitie pufoasa si voluminoasa, nu adauga zaharul prea devreme. Bate albusurile bine, pana cand acestea capata consistenta unei creme moi, omogene. Apoi, adauga zaharul incet, punand cate o lingura plina, rand pe rand. Bate albusurile pana cand zaharul s-a topit (totusi, nu exageri cu acest procedeu pentru ca risti ca ele sa se inmoaie).
 
Truc bonus: Coace bezelele la temperatura mica pentru cel putin o ora (timpul poate varia pana la o ora si jumatate sau chiar doua). Dupa ce timpul de coacere indicat a trecut, nu scoate bezelele direct pe masa, ci opreste focul si lasa-le sa se raceasca in cuptor.
 
Spor la copt!
 
Mai multe retete de bezele gasiti si aici

sursa foto

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Laura Mazâlu, 26 aprilie 2015

    Teodor Cristian Bacteriile nu fac „puf” și au apărut - se alterează dacă sunt lăsate descoperite și intră în contact cu aerul (care poate să conțină așa ceva). Dacă se află într-un vas curat, închise ermetic, nu au nicio problemă. „Mai multe zile în frigider” nu înseamnă „mai multe săptămâni” sau „mai multe luni”.

  • Fara foto

    Ioan Marinescu, 01 iulie 2014

    Acesti microbi la temperatura de coacere sunt ucisi cu totii!

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 28 iunie 2014

    da stiu

  • Fara foto

    Nonagenara_Gogu, 26 martie 2014

    A fost mai greu la tinerete,dar acum e OK. Multumesc de sfaturi.

  • Fara foto

    Viorica Apostol, 22 martie 2014

    multumim

  • Fara foto

    Paula Sogor, 22 martie 2014

    Albusurile se pastreaza foarte bine in congelator. Cand doresti sa le folosesti scoate punga, las-oputin sa se decongeleze si apoi cu grija rastoarnale intr-un bol. Se bat perfect dua ce s-au decongelat cu un praf de sare si o linguita de lamaie sau otet.

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 22 martie 2014

    Indicatiile perfecte ,pe care ni le transmiti intotdeauna ! Multumesc !

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 22 martie 2014

    Atunci sa intelegem ca putem consuma si alte alimente alterate (pt ca asta se intampla si lasand albusurile in frigider-bacteriile duc la alterare) daca le preparam la temperatura inalta ?!

  • Fara foto

    Aghinitei Maria, 22 martie 2014

    NU ESTE INDICAT SA TII ALBUSURILE 2-3 ZILE IN FRIGIDER, DEOARECE SUNT ASTFEL, O BUNA CULTURA DE MICROBI!,

  • Fara foto

    Doina Chitiba, 22 martie 2014

    mie nu imi ies niciodata.....:(

  • Fara foto

    Cla Barelli, 18 martie 2014

    se bat mai bine daca ai adaugat un varf de sare